Петък вечер е и уикендът ни започва не с кого да е, а с Florence + The Machine, които се завърнаха с новия сингъл "King". Групата намекна за проекта по-рано тази седмица и предизвика слухове, че се задава наследникът на албума "High As Hope", който излезе през 2018 г. Новата песен отразява размислите на Флорънс Уелч за това какво е да си жена и в същото време музикален изпълнител.

"King" е първата нова музика от групата, след като миналата година представиха "Call Me Cruella" от филма "Круела" с Ема Стоун.

Продължаваме с още една впечатляваща дама в музикалната индустрия, а именно Бет Харт. Днес, 25 февруари, американската блус и рок звезда издава цял албум с кавъри на легендарни парчета на Led Zeppelin

Албумът е озаглавен A Tribute To Led Zeppelin. Харт очевидно е огромен фен на групата, тъй-като парчето "Whole Lotta Love" е част от нейния редовен репертоар от 2004 г. насам.

Наостряме уши към Алек Бенджамин, който пусна новия си сингъл "Shadow Of Mine". Изпълнителят анонсира издаването на втория си албум (Un)commentary на 13 април. Албумът ще съдържа 13 песни, включително вече излезлите "The Way You Felt", "Older" и "Shadow Of Mine".

"Мисля, че моето поколение има много основателни критики към всичко, което се случва в нашата страна и в света в момента", казва Алек за основния наратив на (Un)commentary. "Въпросът е: ще се разкъсаме ли, или ще оставим това място по-добро, отколкото го намерихме?"

Американският рок певец, актьор и режисьор Джон Меленкамп публикува клипа към видеото на последния си сингъл "Did You Say Such A Thing". Песента е страхотна - класически рок, а черешката на тортата е участието в нея на големия Брус Спрингстийн.

Парчето е част от новия албум на музиканта, озаглавен Strictly A One-Eyed Jack.

Завършваме с No More Many More, които издадоха поредния сингъл, озаглавен "Полуизяден" от предстоящия си трети албум Помогни ми. Той пък излиза на 2 март. Песента, която групата представя с впечатляващо видео, броени дни преди премиерата на албума, е част от нов български филм, който предстои да излезе до края на годината.

"Шекспир като улично куче" е с участието на куп български звезди, а негов режисьор е Валери Йорданов.