Ако има нещо, заради което наистина харесваме Emily in Paris (освен Париж, разбира се), това е желанието на сериала да ни забавлява, разсейва и да предложи пълно бягство от пандемичната реалност, в която живеем напоследък.

Emily in Paris, Лили Колинс и защо и във втори сезон няма да има пандемия

Сериалът, в който COVID-19 не съществува

Какво да очакваме от втори сезон на Emily in Paris

Затова и ни се вижда изненадващо, че цяла държава се разсърди на сериала с Лили Колинс.

Става дума за Украйна, която дори излезе с официална позиция по въпроса. А повод за възмущението й е героинята Петра (в ролята е Дариа Панченко), която се появява във втори сезон.

Младата украинка се запознава с главната героиня Емили (Колинс), докато двете посещават курсове по френски. Впоследствие Петра краде скъпи предмети от магазин и окуражава и Емили в същото. Освен това постоянно се притеснява да не бъде депортирана.

"В Emily in Paris имаме карикатурен образ на украинката, който е неприемлив. Също така е обиден", пише украинският министър на културата Олександър Ткаченко в руската социална мрежа Telegram. По собствените му думи той е изпратил възмутено писмо до Netflix, където се излъчва сериалът.

Много украинци се възмутиха от същото в социалните медии, но се намериха и такива, които защитиха сериала. "Значи искаме лошите персонажи да са всякакви други само не и украинци? Да, на всички ни се иска Петра да е от Москва, но не винаги получаваш това, което искаш", пише украинската телевизионна продуцентка Наталка Якимович, цитирана от ВВС.