На Disney не им трябваше много време след премиерата на "Круела", за да обявят, че ще има и втори филм. Разбира се, с Ема Стоун в главната роля.

"Круела", Ема Стоун, Disney и продължението, което се подготвя

Ще има ли продължение на "Круела"

Добра новина

Но след като стана ясно, че Скарлет Йохансон ще съди компанията заради решението ѝ да пусне "Черната вдовица" директно за стрийминг в Disney+ (каквото си случи и с "Круела"), се появиха слухове, че Ема Стоун може да последва примера ѝ.

Разбира се, бяха само слухове, но не и лишени от логика. Въпреки това актрисата все пак явно е решила да не се бунтува срещу решението на Disney, а най-ясният показател за това е, че фактът, че е подписала договор за втори филм.

Според The Hollywood Reporter, за първия филм Стоун е получила около 8 милиона долара, което е най-високият ѝ хонорар до момента. Точната сума за продължението не е ясна, но се смята, че възнаграждението ѝ ще набъбне на поне осемцифрена сума (минимум 10 милиона долара).

Не е ясно обаче какви точно са клаузите в договора ѝ и дали парите, които ще получи, зависят от представянето на филма в бокс офиса. Но това, че Ема Стоун се е договорила със студиото не означава, че снимките ще започнат скоро.

Ема Стоун, Disney, "Круела" и обмисля ли актрисата да последва примера на Скарлет Йохансон

Ще последва ли Ема Стоун примера на Скарлет Йохансон

Круела може също да не е доволна

Защото режисьорът на "Круела" -  Крейг Гилеспи, все още не е подписал своя договор, а и Тони Макнамара, който написа сценария, няма да може да започне работа по продължението в близките месеци.