25-годишната Екатерина Шумская, известна още като Кейт, има 10.2 милиона последователи в TikTok. Причината да е следвана от толкова много хора е поразителната ѝ прилика с актрисата Скарлет Йохансон. И Екатерина използва това, за да създава видеоклипове, в които често пресъздава сцени от различните филми на холивудската звезда.

Брад Пит, Нейтън Мийдс и това ли новият двойник на актьора

Ето го двойникът на Брад Пит

Младата версия на актьора

Екатерина е толкова убедителна в ролята на Скарлет, че дори се отказва от работата си като мениджър продажби в строителна компания, премества се от родния си град Майкоп в Москва през май и се посвещава на създаването интересно съдържание в социалните мрежи.

Въпреки успехите ѝ в момента, животът не винаги е бил лесен за модела. Екатерина казва, че работата като двойник е рядко срещана в Русия, но тя иска да развие кариерата си в тази област. "Бих се радвала един ден да заснема поредица от видеоклипове как пътувам до Америка, за да се срещна със самата Скарлет Йохансон. Моите последователи винаги питат дали някога съм говорил с нея или дали Скарлет знае дали съществувам." Истината е, че никога не е срещала своя двойник лично.

Освен крачка напред в кариерата си на двойник, Екатерина също иска да направи и своето име разпознаваемо за света. "Искам да живея собствения си живот, а не този на Скарлет", казва тя. Моделът споделя, че за първи път е осъзнала невероятната си прилика със зашеметяващата холивудска актриса, когато някои от съучениците ѝ в училище правят коментари. "Приятели от училище дойдоха при мен, когато бях на около 12 години и ми показаха снимка на Скарлет, а аз си казах: "Това аз ли съм?" "Те отговориха: "Не, това е Скарлет Йохансон, когато е била дете" и бях наистина изненадана."

Когато навършва 17 години, Екатерина прави първите си стъпки като модел, но не се задържа дълго в тази сфера. "Бях доста популярна в моя регион Русия, но толкова се отегчих и разстроих от постоянните коментари и съобщения, че изтрих страницата си само след две седмици", обяснява тя. Вместо това започва работа в офис и се издига до ролята на мениджър продажби в строителна компания, разкриват от Metro.

Така успява да се сдобие със собствена кола и апартамент до 22-годишна възраст. През 2020 г. обаче започва да чувства, че нещо липсва в живота й. "Грубо казано, една сутрин се събудих и си помислих: "Младостта ми минава покрай мен и скоро никой няма да ме забележи."

Въпреки че родителите й я предупреждават да не сменя кариерата си, Кейт залага всичко на карта, напуска работа и се опитва отново да бъде модел."По това време всички говореха само за TikTok. Така че реших да видя за какво е целият този шум." И постига забележителни резултати.

"Тогава имаше един много популярен хаштаг, наречен "на кого приличам?" в Русия." И така, Екатерина заснема свой собствен видеоклип, сравнявайки себе си с холивудската си двойничка. Не след дълго видеото й събира милиони харесвания.

#fakemelania, Мелания Тръмп и има ли първата дама на САЩ двойник

Използва ли Тръмп двойничка на Мелания

Не бихме се учудили

Не минава много време и тя подписва изгодни рекламни договори, след което се мести в Москва. Сега Екатерина печели достатъчно, за да издържа и себе си, и родителите си, макар да не признава точно колко пари носи вкъщи всеки месец. Красавицата обаче не крие, че има един огромен недостатък на онлайн славата, а именно, че всяка критика, отправена към Скарлет Йохансон, е насочена и към нея.