Вече десетина дни новите 13 двойки в петия сезон на романтичното риалити "Един за друг" се опознават, забавляват и играят заедно.

“Един за друг” - кога стартира пети сезон на романтичното риалити и кои са участниците

Двойка с 16 години разлика, фермери и сървайвъри - ето кой влиза в “Един за друг”

И кога стартира риалитито

Миналата седмица всички те получиха шанса да прекарат дори още малко време в пълен състав, тъй като след първата елиминация така и не отпадна нито една двойка. Ивайло и Христина от Костинброд се спасиха и се върнаха обратно в играта, благодарение на щедростта на останалите участници, които им заделиха от собствените си бюджети.

Така, всички 13 двойки се впуснаха в нови изпитания, като в първото за седмицата играха дамите, докато мъжете правиха залозите. Този път представителите на силния пол бяха готови да рискуват по-високи суми. Най-смел беше Кристиян, който постави на карта цели 2323 лв. от семейния бюджет. Йордан обаче рискува едва 500 лв. в полза на любимата си Елизабет.

В първата седмична игра жените трябваше да прекарат време в басейна на Вилата на любовта, но не за да си почиват, а за да извоюват победа. Облечени в огромен костюм във формата на гъба за баня, те трябваше да събират гумени патета с изписани досадни женски навици. Всеки верен отговор даваше възможност на техните любими да изстискат цялата събрала се в костюма им вода, пълнейки голям стъклен съд.

Най-бързо със задачата се справиха риалити героите Ивана и Ивайло, но благодарение на по-големия си първоначален залог, полицаите Маргарита и Кристиян оглавиха временното седмично класиране. Вечерта за всички двойки завърши с парти по случай рождения ден на Кристиян. Още на следващия ден обаче бе ред на седмичната игра за мъжете.

В нея задачата им бе привидно свързана с домакинска работа. Всъщност обаче целта бе да бъдат тествани колко добре слушат и разбират какво им казват жените им. След изпитанието на дъното във временното класиране останаха Михаела и Венци. Първите две места пък заеха Гергана и Светозар, и Петър и Галена, които си заслужиха имунитета и съответно правото да не участват в последната игра за седмицата.

Кристиян и Маргарита

Източник: NOVA

Кристиян и Маргарита

А тя тества общата култура на участниците и това как те могат да използват знанията си в напрегната ситуация. Партньорите от всяка двойка се редуваха и отговаряха на въпроси, като срещу всеки верен отговор печелеха точка. Всяка грешка пък им носеше отрицателни точки. Ключово за играта бе умението да "прехвърлят топката" към другите, като при правилен отговор те имаха възможност да посочат кой да отговоря на следващия въпрос. Важна част от задачата се оказа и бомба с таймер с обратно броене, която при изтичане на времето избухваше и означаваше още минус пет точки.

Кики и Емо

Източник: NOVA

Кики и Емо

По време на играта се обтегнаха отношенията между някои от двойките, като "под прицел" се оказаха Кики и Емо, и Ивана и Ивайло. Последните обаче успяха да се спасят. А липсата на спокойствие и концентрация изневери на Кики и Емо, които останаха последни и така попаднаха на елиминация заедно с Венци и Михаела.

След гласуване с прегръдката на любовта, двойките във вилата избраха да останат Венци и Михаела от Перник. Кики и Емо съответно са първите отпаднали участници в петия сезон на романтичното риалити.

„Един за друг“ се завръща по NOVA с водещи Мария Игнатова и Емо Чолаков

Романтиката, в която ще се забъркат Мария Игнатова и Емо Чолаков

Нов телевизионен тандем на хоризонта

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA