Традицията повелява в петък да се слуша нова музика. Без да губим повече време започваме с първото ни предложение за седмицата, което идва от вокалиста на сиатълската гръндж банда Pearl Jam - Еди Ведър. Той и Pearl Jam доказаха, че в гръндж-а, освен трошене на норми, можеш да чуеш и музика, че и техника, че и мисъл.

Да не повярваш, че музиката, раждала се в гаражи, може да звучи така брилянтно. Този път Еди Ведър зарадва феновете си с ново самостоятелно парче. "Brother the Cloud" е третата нова песен, която имаме възможност да чуем от предстоящия миниалбум Earthling на Ведър. Него пък очакваме с нетърпение на 11 февруари.

От Америка се пренасяме в Канада, за да чуем какво има да ни каже Брайън Адамс. Канадецът пусна още един сингъл от предстоящия си албум So Happy It Hurts. Този път това е оптимистичният "Never Gonna Rain", който следва предишнитe "Kick Ass" (с участието на комика Джон Клийз) и "On The Road".

"Крайният оптимист е някой, който продължава да очаква най-доброто, дори и в лицето на най-лошото. Да живееш в момента, вместо в страх. Превръщане на негативите в положителни. Да приемаш дъжда и да го превръщаш в подарък", описва новата си песен Адамс.

Местим се на Острова, за да чуем любимите Skunk Anansie. Британските рок икони влизат смело в новата година с абсолютно безкомпромисен сингъл - "Piggy".

"Ако има нещо, което всички ние научихме през последните две години, то е, че не можем да разчитаме на нашите правителства да се грижат за нас. Те изглеждат абсолютно неспособни да се поучат от грешките си в миналото и поради тази причина не могат да ни осигурят и прилично бъдеще", разказва Скин за вдъхновението зад песента.

Ще сменим стила, защото няма как да не обърнем внимание на новата песен на Cypress Hill, които ни казват "Bye Bye". Групата разкрива някои подробности и за 10-ия си студиен албум Back In Black, който очакваме на 18 март.

"Този албум е завръщане към нашите корени. Бяхме горди хип-хопъри навремето и сме преминали през всичко това, за да стигнем до мястото, където се намираме. Горди сме, че толкова години сме част от хип-хоп индустрията", разкриват от бандата.

През миналата година станахме свидетели на дебюта на новия музикален проект The Smile, зад който стоят Том Йорк и Джони Грийнууд от Radiohead, и Том Скинър от Sons of Kemet.

Audioslave, Papa Roach, Кристина Агилера, Малума, Deadscape - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Audioslave до Deadscape

След първоначалните си изпълнения на живо, в началото на 2022 г. те пуснаха и първия си сингъл "You Will Never Work in Television Again". Сега вече можем да чуем още една нова песен, която носи заглавието "Smoke".