Подкастът на Джо Роугън е доста обсъждан през последните седмици, но този път не защото е счупил някой друг рекорд по слушаемост, а заради горещата през последните две години тема за пандемията.

Джо Роугън, The Joe Rogan Experience, Робърт Малоун и защо учени негодуват срещу подкаста

Учени срещу подкаста на Джо Роугън

Гостуването на Робърт Малоун може да донесе проблеми

Роугън кани най-различни гости в The Joe Rogan Experience - от актьори и музиканти до лекари, учени и милиардери като Илон Мъск. Епизодът му с гост доктор Робърт Малоун обаче разбуди доста духовете и комедиантът получи много критики за това, че разпространява неверни сведения, свързани с ваксините.

От Spotify реагираха относително бързо на случващото се, но не с премахването на епизоди от подкаста на Джо Роугън, а с добавянето на предупреждение към всеки епизод на подкаст, публикуван в стрийминг платформата, касаещ COVID-19.

Роугън, от своя страна, реши, че е време да каже нещо по въпроса и го направи в профила си в Instagram. Водещият казва, че с подкаста си иска да разговаря с най-различни хора, които имат различни мнения и виждания от това, което масово се налага по медиите.

Нийл Йънг, Джо Роугън, ваксините и решението на музиканта да изтегли парчетата си от Spotify

Музикантът, който се раздели със Spotify заради Джо Роугън

Нийл Йънг има ясна позиция

Джо Роугън допълва, че никога не е искал да буди каквито и да било полемики, а просто да чува различни мнения. Казва също, че е голям фен на Нийл Йънг и съжалява, че музикантът е решил да премахне музиката си от Spotify заради подкаста му.

Пиърс Морган, който е известен с това, че винаги има мнение за всичко и не се страхува да го изказва, защити Роугън и подкаста му. В профила си в Twitter Морган написа, че невинаги е съгласен в убежденията и изказванията на водещия, но в момента той е един от най-интересните и предизвикателни интервюиращи. Ето защо смята за жалки опитите подкастът му да бъде свален.