Резултатите от президентските избори в САЩ предизвикаха куп въпроси. А има и хора, които се интересуват от далеч по-интересни теми от това какъв курс ще поеме страната с новия държавен глава. Като например - ще има ли отново домашни любимци в Белия дом.

Джо Байдън, победата на президетските избори в САЩ и Байдън бургерът, който се предлага в японски ресторант

Един Байдън бургер, моля

Докъде стигна манията по новия държавен глава

За тяхна радост, отговорът е положителен. Доналд Тръмп наруши една вековна традиция и неговият четиригодишен мандат бе единственото време без животни в резиденцията на държавния глава от 1897 г. По думите ми, той би искал да си има домашен любимец, но просто няма време за него.

Джо и Джил Байдън обаче от години са отговорни стопани на две немски овчарки, които ще вземат със себе си в новия си дом. Те ще се нанесат през януари заедно с кучетата Чамп и Мейър.

Новото Първо семейство прибира у дома си Чамп през 2008 г. от развъдник. 10 години по-късно, след няколко месеца приемна грижа, решава да осинови и по-малкия му брат Мейър. Така той се превръща в първото някога бездомно куче, което ще обитава Белия дом, предава Tatler.

Чамп вече има дълъг опит зад гърба си, защото е живял цели два мандата в дома на Второто семейство - One Observatory Circle, докато Джо Байдън бе вице на Барак Обама. И както самата Джил Байдън сподели преди четири години, му е било много трудно да свикне след преместването им, защото си е станал пръв приятел с целия персонал.

Сега сме сигурни, че двете немски овчарки отново ще са център на внимание и ще станат новите любимци на всички в Белия дом. А Джо и Джил Байдън са на едно мнение - кучетата те карат да живееш в настоящия момент, което е много важно за един държавен глава.