От няколко дни Джо Байдън е 46-ият президент на САЩ, а Първото семейство вече се настани в Белия дом. Напълно очаквано, интересът към него е голям и това надали ще се промени скоро.

А освен Първата дама, в полезрението на медиите попадна и едно от децата на държавния глава - Алши Байдън. Той има двама синове от първата си съпруга Нейлия, която умира заедно с едногодишната им дъщеря Наоми в катастрофа - Джоузеф "Бо" Байдън, който почина през 2015 г., и Робърт Байдън. 39-годишната Ашли пък е единственото дете на Джо и Джил.

Тя е свикнала да бъде под светлините на прожекторите още преди години, когато баща й беше вицепрезидент по време на двата мандата на Барак Обама от 2009 г. до 2017 г. Тогава многократно я виждахме на различни събития редом до майка си Джил и Мишел Обама например.

Снимка 516145

Източник: GettyImages

Алши Байдън се занимава със социална дейност. 15 години работи в Службата за защита на децата в Делауеър, а от 2012  г. - в благотворителния Център за правосъдие отново там. В момента е негов директор и не смята това да се променя, след като баща й стана президент на САЩ. Единствено може да използва още по-голямата популярност, за да гарантира успеха на инициативите си.

Алши е категорична, че няма да заема постове в държавната администрация, както направи Иванка Тръмп. Тя четири години бе съветник на баща си и не спря да получава критики за това, че въобще няма необходимата квалификация и не й е там мястото.

Снимка 516149

Източник: GettyImages

Дъщерята на Първото семейство също обаче е изпитала на гърба си колко злобни могат да бъдат хората. Именно заради всичко, което се изказа и изписа по време на кандидатпрезидентската кампания, сега тя няма профили в социалните мрежи, предава Harper's Bazaar.

Освен да помага на другите, Ашли Байдън обича да се занимава и с мода. И го прави така, че да комбинира двете си любими занимания. През 2017 г. създава бранда Livelihood, който представя първо на Седмицата на модата в Ню Йорк. С приходите от продажбите на колекциите финансира каузи в подкрепа на расовото и финансово неравенство в САЩ.

Снимка 516150

Източник: GettyImages

Дъщерята на Джо Байдън бе и активен участник в предизборната му кампания. А по повод встъпването му в длъжност даде и първото си телевизионно интервю. В него Ашли не скри, че е истински горда от успеха на баща си.

Джо Байдън, президентските избори в САЩ, Джил Байдън и коя е новата Първа дама в Белия дом

Джил Байдън - от учител до новата Първа дама на САЩ

Какво не знаем за съпругата на новия американски държавен глава

По думите й, той има способността да изпитва голяма емпатия към всички, да разбира, когато някой страда, и да прави всичко по силите си, за да го накара да се почувства по-добре. За него семейството е на първо място и независимо в колко важна среща е, ако му се обажда тя или брат й, той винаги си вдига телефона.