Когато се появи по НВО през 2019 г., сериалът "Джентълменът Джак" лесно можеше да мине за поредната приятна костюмна драма. С тази разлика, че в центъра му е заможна и умна хомосексуална жена, която си търси правата през XIX век в Англия.

И че тази жена - Ан Листър, е реално съществувала личност, на чиито дневници с обем 7700 страници, е базиран сериалът на Сали Уейнрайт.

След двегодишно чакане съвсем скоро ще можем да видим и втори сезон на "Джентъменът Джак", както са наричали Листър в родния й Халифакс. Тя вече е женена жена, макар и неофициално - Ан и любимата й Ан Уокър са се венчали на своя церемония, на която са се обявили за съпруга и съпруга.

Двете вече живеят като семейство в имението на Листър - Шибдън Хол, и единствено завидното имотно състояние и на двете ги спасява да бъдат обект на по-яростни и директни атаки от местните, за които двойка лесбийки съвсем не е нещо обичайно.

В главните роли отново са Сурейн Джоунс - като Листър, и Софи Ръндъл - като Уокър (в момента Ръндъл може да гледаме и в новия сезон на Peaky Blinders). В останалите роли са Джема Джоунс, Тимъти Уест, Джо Армстронг.

Втори сезон на "Джентълменът Джак" е в HBO Max от 22 април