Да спечелиш требъл във футбола не се случва всеки ден. Даже, ако трябва да бъде по-точни, се случва изключително рядко. Особено когато говорим за значим такъв. Тоест, един отбор да спечели три трофея в рамките на един сезон, като един от тях да бъде от европейските клубни турнири.

Едва осем отбора в Европа до момента са успявали да постигнат требъл. Може и да е изненадващо, но първи успяват да го направят Селтик през сезон 1966-67 г. А само два отбора от тези осем са достигали до требъл два пъти в историята си. Това са Барселона и Байерн Мюнхен.

От края на миналата седмица най-новото попълнение в тази престижна класация е отборът на Манчестър Сити. В рамките на изминалия вече сезон те успяха да спечелят Висшата лига на Англия, ФА Къп и Шампионска лига. С това си постижение "гражданите" станаха едва вторият английски отбор след Манчестър Юнайтед (1998-99 г.), който постига требъл.

И когато изкачиш тази футболна планина е съвсем нормално партито да започне. В отбора на Сити пък има един човек, който само това и чака - Джак Грийлиш.

Английският национал, който пристигна в отбора през 2021 г. за сумата от 117 милиона евро, е известен с това, че обича да се забавлява в нощни клубове. Като често бива заснет да си тръгва от партита видимо почерпен. Това обаче не се отразява нито на формата му, нито на представянето му, защото е сред ключовите играчи за отбора.

Веднага след финала на Шампионска лига Грийлиш и част от съотборниците му са се отправили към Ибиса, за да полеят подобаващо трофея. Не знам точно какво се е случвало, но на следващия ден в социалните мрежи се появиха снимки, на които съотборниците на футболиста му помагат да напусне хотела, защото очевидно нощта за него е била по-тежка.

След това се появиха и твърдения, че на летището му е бил предложен инвалиден стол, за да се придвижва по-лесно и бързо. Е, не сме сигурни дали това се е случило, но пък неговият съотборник Хулиян Алварез шеговито каза, че Джак Грийлиш пие абсолютно всичко. И наистина не бихме се изненадали.

В понеделник отборът на Манчестър Сити се събра на едно място - в Манчестър, за да осъществи тържествения парад по улиците на града, с който да отпразнува не само трофея от Шампионска лига, но и требълът като цяло. Снимките от празненствата все още заливат социалните мрежи, а една от тях прави най-силно впечатление.

На нея, разбира се, е Джак Грийлиш. Той е застанал в задната час на открития втори етаж на автобуса, гол до кръста с разперени ръце. Велико! Самият футболист дори се пошегува, че тази снимка трябва да бъде окачена в Лувъра. Е, за там не знаем, но със сигурност ще стане част от интериора на Etihad Stadium - домът на Сити.

Защо Лео Меси избра Интер Маями, за да продължи кариерата си

Ето защо Лео Меси напуска Европа

Един велик футболист избра САЩ

А дори няма да се спираме на снимките, на които се вижда как съотборници на Грийлиш му наливат алкохол в устата. Самият той е признал пред тълпата, събрала се на парада, че не помни кога за последно е спал. Този човек знае как се празнувал требъл...