Феновете на прогресив метъла добре знаят, че титаните Dream Theater могат да предложат едни от най-запомнящите се изпълнения на живо. В това ще се убедим отново у нас на концерта им в Античния театър в Пловдив на 21 юли 2025 г.

Концертът на Джон Петручи, Майк Портной, Джеймс Лабри, Джон Миунг и Джордан Рудес, които тръгват на турне заедно за първи път от 14 години насам, e по повод 40 години на сцена и стартира този месец в Лондон. Мащабната обиколко ще обхване повече от 20 държави, в това число и България.

Както добре е известно на всички, които познават творчеството им, музиката на Dream Theater е неповторима смесица от тежки мотиви, мелодичност и виртуозни инструментални партии. За композициите им са характерни необичайна структура и дължина, смени на размера и магнетично звучене.

Снимка 686571

Източник: Fest Team

Те са и сред групите, които очевидно обожават да свирят на живо, като могат да се похвалят с множество реализирани турнета, а с последния си албум отново ще обиколят няколко континента.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Dream Theater, Odd Crew, The Offspring, MONA и GREESH

След 20 години в Dream Theater, в които допринася за издаването на 10 класически Dream Theater албума, Майк Портной напуска бандата през 2010 г. Сега, за радост на феновете, знаменитият барабанист е отново част от Dream Theater и новият албум и турне по повод 40 години от създаването на групата, отбелязват неговото триумфално завръщане. Миналата седмица бандата сподели, че на 7 февруари 2025 г. издава 16-тия си студиен албум Parasomnia, като пусна и чисто нов сингъл и видео, озаглавено "Night Terror". 

Билетите за концерта влизат в продажба утре, 15 октомври, в мрежата на Ticketstation на цени от 150 лв. до 300 лв.