Тази седмица започваме музикалната селекция с любима пънк рок група, а именно The Offspring, която днес, 11 октомври, издава 11-ия си албум Supercharged.

Според групата, основният приоритет този път е бил да доставят същото усещане за енергия и интензивност, което ги е поставило за първи път на музикалната карта. Освен това ги отново обединяват усилията си с известния продуцент Боб Рок. 

Dream Theater ще издадат 16-ия си студиен албум Parasomnia на 7 февруари 2025 г. , а вече можем да чуем и първото парче от него - "Night Terror". Това е първи албум на групата заедно с барабаниста Майк Портной от 2009 г. насам, когато излезе Black Cloud & Silver Linings.

Новината за aлбумa идва след скорошното обявяване на турнето, честващо 40-годишнината на групата.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Coldplay, Ерик Клептън, Smile, Майкъл Бубле и Woomb

Фронтменът Гриша Георгиев, познат с многоликия си музикален стил, отново е в светлината на прожекторите с нова песен и видео. "Нямам Нищо За Теб" излиза този петък, 11 октомври, с премиера онлайн и на живо в клуб "Грамофон" в София. Ветеран на българската алтернативна сцена, Гриша Георгиев създава музика и свири с No More Many More, Портокал, Dokle & Greesh и Saint Electrics.

След премиерата на дебютния си албум ЗВУК миналия месец, в който записва всички инструментали и вокали сам, Гриша продължава да впечатлява публиката с нови проекти и с постоянната си формация - триото GREESH.

Новата песен на MONA "Жива" показва една по-нежна, по-неподправена и уязвима страна на младата певица, защото в нея тя разкрива своите духовни търсения, трудности и неравности по пътя на музиката.

"Смело мога да кажа, че "Жива" е музикален разказ за живота ми. Чувствам всяка една дума от текста в нея", казва MONA и признава, че това е песента, която е създавала най-лесно и бързо.

Monа и "Счупено сърце" - новата й песен, която излиза след година музикална пауза

"Счупено (то) сърце" на Mona

Симона Петрова за новата си песен, за работата с Искрата и за бъдещите си творчески проекти

Завършваме с Odd Crew, които представиха първи сингъл от предстоящия нов албум на групата Dark Matters - Part III. Парчето се казва "New Waters". Режисьор на видеото е Петър Димов "Българевеца", който отговаря за всички видеоклипове от началото на поредицата Dark Matters.

Групата обяви от самото начало, албумите под това име ще бъдат четири и ще бъдат реализирани в рамките на четири години. Очаква се "Dark Matters - Part III" да бъде факт в края на тази година, като той се явява осми в дискографията на Odd Crew.