Минаха няколко дни от пускането на пети епизод на "Домът на дракона" (House of the Dragon) в HBO Max, но кървавата сватба на Ренира Таргариен (Мили Алкок) и Ленор Веларион (Тио Нейт) е все още пред очите ни.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 5 и какво знаем за него от тийзъра

Нежелана сватба и кръвопролития в пети епизод на "Домът на дракона"

Какво ни подсказва тийзърът на новия епизод

Това, че и тази сватба няма да мине без насилие, бе загатнато още от тийзъра на епизода, но наистина нямахме представа какво точно ще се случи. И най-вече кой ще бъде потърпевш от всичко това.

Както вече свикнахме, от HBO разпространиха тийзър и на следващия шести епизод, който трябва да бъде излъчен в понеделник, 26 септември. За да няма разочаровани от спойлерите, които следват, препоръчваме на всеки, който не е гледал изминалите епизоди, да спре с четенето.

Тийзърът ни потвърждава нещо, което така или иначе знаехме, а именно, че от шести епизод немалката част от актьорския състав се сменя. И всичко това е наложено от големия скок напред във времето.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Емили Кери, секс сцената ѝ в четвърти епизод и какво мисли за интимните координатори

Секс сцената, от която Емили Кери се е страхувала в "Домът на дракона"

Има ли полза от интимните координатори

В ролята на Ренира в оставащите пет епизода ще видим Ема Д'Арси, в тази на Алисент Хайтауър ще влезе Оливия Кук, а в тази на Ленор вече ще гледаме Джон Макмилиан. В ролята на неговата сестра Лена Веларион пък ще видим трета различна актриса. След Нова Фуелис-Мосе, която изигра 12-годишната версия на Лена, и Савана Стейн, която видяхме в пети епизод, от шести в ролята ще бъде Нана Блондел.

Тийзърът ни загатва, че въпросният скок във времето е от поне 10 години, а здравето на крал Визерис (Пади Консидайн) се е влошило още повече, но той все още е жив. Пораснал обаче е неговият син - Егон (Том Глин-Карни), който вече се обучава във въртенето на меча.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Белия червей, Мисария и кой е тайният шпионин от четвърти епизод

Кой е Белия червей от "Домът на дракона"

Ето какво знаем за новия опасен шпионин и доносник във Вестерос

А Алисент вече е напълно убедена, че именно нейният син трябва да се качи на трона. От специално разпространен откъс от епизода виждаме, че Ренира е станала майка, а отношенията ѝ с кралицата не са никак добри. И отново най-после ще чуем фразата, от която кожата ни настръхва: "Дракарис!"