За четири излъчени епизода от "Домът на дракона" (House of the Dragon) разбрахме, че домът Таргариен е точно толкова проблемен и изпълнен с неочаквани обрати, колкото и останалите, за които знаем повече от загатнатото още в Game of Thrones.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 4 и какво знаем за него от тийзъра

Грозни слухове и борба за власт в четвърти епизод на "Домът на дракона"

Ето какво загатва тийзърът на четвърти епизод

А сега започваме да се убеждаваме, че е било и по-зле отколкото сме очаквали. Крал Визерис (Пади Консидайн) разбира от първа ръка, че да седиш на Железния трон е едно от най-трудните неща на света. Просто защото всеки играе своята игра и преследва своите цели, което поражда проблеми. А с непредвидим брат като Демън (Мат Смит) и непокорна дъщеря като Ренира (Мили Алкок) положението не става по-розово.

Както вече свикнахме, HBO пусна тийзър към предстоящия пети епизод, който трябва да бъде излъчен в понеделник, 19 септември.

Той ни дава леки насоки какво ще се случи в него. Но трябва да предупредим, че който не е гледал изминалите четири епизода и не иска да научава нищо около тях, е добре да спре с четенето тук. Защото спойлерите (макар и малки) дебнат и са огнедишащи.

В предните епизоди видяхме, че дъщерята на крал Везирис е и горделива, и своенравна, което много ни напомня на Денерис Таргариен (Емилия Кларк), нищо че тя се ражда около 170 години по-късно. Ренира отказва да бъде разменна монета в плановете на баща си. Но слуховете за сексуални отношения между Ренира и Демън карат чашата с търпението на краля окончателно да прелее.

Ето защо в пети епизод се задава кралска сватба между принцесата и Ленор Веларион. И в духа на света, създаден от Джордж Р.Р. Мартин, тя ще бъде доста кървава. Поне това се загатва от тийзъра. Подсказва ни се също, че здравословното състояние на Визерис продължава да се влошава, защото мистериозните рани, които получава, не се лекуват.

Това кара Ото Хайтауър (Рис Ифанс), който бе разжалван като Ръка на краля в последния епизод, да каже на кралицата и своя дъщеря - Алисент (Емили Кери), че трябва да подготви малкия Егон да бъде крал. Защото той не вярва, че Ренира е способна да удържи огъня, който се разпалва все повече.

"Домът на дракона" (House of the Dragon) и гафът, който феновете забелязаха в епизод 3

Гафът в трети епизод на "Домът на дракона"

Този път не е чаша за кафе

По всяка вероятност, това ще бъде и последния епизод, в който ще гледаме Мили Алкок като Ренира Таргариен, защото очакваме, че от шести ще има голям скок във времето и вече в ролята ще бъде Ема Д'Арси.