През 2019 г. Гордън Рамзи беше обявен за втория най-богат готвач в света (след Джейми Оливър). А като знаем скоростта, с която работи, нищо чудно в момента да е първият. Британският гуру в кулинарията се е захванал с куп проекти, но сега тотално сменя курса и влиза в кухнята на нов бизнес.

Гордън Рамзи, Tik Tok и 60-секундните клипове за готвене

Поредните милиони за готвенето на Гордън Рамзи

Ще го гледаме ли и в Tik Tok

Шеф-готвачът и предприемач обяви в Instagram, че ще става водещ, но не на кулинарно предаване, а на Bank Balance - британския вариант на шоуто "Стани богат" по BBC One.

И докато мнозина от почитателите му са приятно изненадани и го насърчават, други проявяват чувство за хумор, като предполагат, че голямата награда ще бъде... сос от печеното агнешко.

Трети пък са откровено разочаровани от факта, че Рамзи няма да размахва пръсти срещу неопитни готвачи и да споделя безценни рецепти.

"Ако Гордън не се заяжда със състезателите, аз няма да гледам (Bank Balance - бел.авт.)", недоволства един от последователите му.

54-годишният Рамзи е прочут с ресторантите си, които в момента са затворени заради пандемията. Вероятно това е и една от причините да предприеме тази изненадваща крачка в кариерата си.

Гордън Рамзи и Оскар - единственият човек, който го поставя на мястото му

Едиственият човек, който поставя Гордън Рамзи на мястото му

Не е за вярване

Наскоро готвачът сподели, че две седмици ходи с патерици заради скъсан минискус, а по-късно разбира, че има артрит, пише Hello!. Точно по този повод лекарят го съветва "да забави темпото" и - явно, Гордън Рамзи прави точно това в момента.

Bank Balance се излъчва по BBC One всяка сряда, четвъртък и петък от 23 ч. Последният епизод е на 12 март.