"Молец" са една от най-популярните български групи през последните няколко години и не е изненада, че бързо трупат фенове.

"Молец" и турнето им в три града през 2024 г.

"Молец" готвят нещо голямо

Групата ще се опита да надмине очакванията

След седмица Крис Макаров и Юли Славчев ще стартират турнето си, което ще обиколи четири български града. Но преди "Молец" да тръгне на турне стана ясно, че са записали сериозно постижение за родната музикална сцена.

Техният дебютен албум, "АЛБУМ", постигна платинен статут по продажби в България и получи отличие за това постижение от Българската асоциация на музикалните продуценти.

По стандартите за нашата страна албумът постигна златен статус само три дни след пускането си в продажба, така че платиненият статус също не е изненада. С него групата спечели също така наградата за "БГ Албум" на Годишните музикални награди на БГ Радио 2024.

А над 25 000 души посетиха концертите на "Молец" през миналата година. "Албумът е доста по-трудно смилаем формат от сингъла. В обществото, в което живеем, хората са свикнали на бързите тръпки. Албумът е с по-дълъг фитил и гори бавно. И е трудно да убедиш хората да инвестират времето си в него", казва Юли.

"Девет месеца го носихме в утробите на главите си и когато го завършихме, наистина беше като едно новородено, което пускаш в света и то започва своя собствен живот", добавя Крис.

Песните от дебютния албум, както и най-новите тракове, част от EP-то, озаглавено "Вчера", ще бъдат изпълнени от групата в предстоящото турне. То стартира на 15 август в Пловдив, след това се пренася на 17 август във Велико Търново и на 13 септември във Варна.

"Молец" прибавят още една дата към своето Турне 2024

"Молец" прибавят още една дата към своето Турне 2024

Още един град в България ще може да слуша тяхната музика на живо

Големият финал ще бъде даден в София, където "Молец" ще изпълни всичките си песни на 21 ноември в "Арена София". Билети за турнето могат да бъдат закупени тук и тук.