За добро или за лошо, по-голямата част от активния си живот прекарваме на работното място. И колкото и успели хора да ни казват, че ако обичаме това, което правим, няма да имаме никакъв проблем с понеделниците, май все още ни е трудно да им повярваме. Особено в първия работен ден от седмицата.

Но колкото и да са прави те, затварянето в офис по осем часа на ден не е за всеки. Има много хора, които искат да не се чувстват задушени от атмосферата на работно място, а да разнообразят средата.

За радост на всички, в XXI век възможностите за това са много, а споделените работни пространства, където теорията да се превърне в добра практика - все повече. От няколко месеца София си има ново подобно място - Cre8 Coworking Hub.

Снимка 417376

Източник: Lifestyle

До Бали и назад

Често добрите идеи идват след сериозни промени в живота ни. Така се случва и с Боряна Нешева. През последните осем години тя е част от корпоративния свят. Живее и работи известно време и в чужбина, но в един момент решава, че този начин на живот и на работа не са за нея. И си дава творчески отпуск, за да пътува - много.

Боряна Нешева

Източник: Lifestyle

Боряна Нешева

"Това всъщност е тенденция в цял свят - все повече хора започват да преосмислят посоката, в която вървят. Те търсят себе си, напускат корпоративния свят, започват собствен бизнес, пътуват по света и се радват повече на живота."

Доста време Боряна прекарва в споделено работно пространство на остров Бали, Индонезия, където на практика разбира и се убеждава какви са ползите от него. Там идва и вдъхновението ѝ да направи свое собствено. Така се ражда и Cre8 Coworking Hub.

Снимка 417379

Източник: Lifestyle

"Исках да създам място, на което новият тип работещ човек - този, който иска да развива потенциала си, да се наслаждава на това, което прави, и да има свободата да работи гъвкаво."

Верен помощник и съидейник намира в лицето на Деница, нейна дългогодишна приятелка. Двете създават място, в което всеки да се чувства уютно.

Сърцето на града

На пук на факта, че понякога паркирането може да се окаже най-голямото предизвикателство на деня, Cre8 Coworking Hub избира за свой дом сграда в центъра на София. Всъщност, Боряна не е съвсем сигурна кой кого избира - те мястото, или то тях. Важното е, че сега е щастлива от решението си. Освен комуникативен, районът около ул. "Пиротска" е и колоритен - факт, и непрекъснато се развива - също факт.

Снимка 417374

Източник: Lifestyle

"Сградата е строена през 20-те години на миналия век, затова решихме да запазим част от елементите в интериора - тухлите, които се виждат на някои от стените, са изцяло автентични." Всичко това е, за да го има онзи гореспоменат уют.

Боряна определя Cre8 Coworking Hub като място с душа, което може и да не е с перфектно изгладени ръбове, лъскава фасада и съвършено прави стени, но предразполага всички, които са в него.

Снимка 417377

Източник: Lifestyle

Елате ни на гости

Cre8 Coworking Hub разполага с два самостоятелни офиса, в който вече са се настанили две организации. Основната част на пространството обаче е предназначена за споделени работни места и за провеждането на различни по характер събития.

Снимка 417372

Източник: Lifestyle

Чарът на основната част се крие в това, че всеки ден то може да изглежда по различен начин. Това, което няма да се промени обаче, е многото простор и светлината от големите прозорци в стаята, тюркоазените врати и автентичен дървен под.

Снимка 417373

Източник: Lifestyle

Cre8 Coworking Hub си има и бар, който тук наричат "сгушения". Освен да си направиш кафе, в ограниченото му пространство човек може да се скрие от останалите - или да поработиш, без никой да те гледа, или да си направиш скайп разговор, или пък просто да си хапнеш обяда.

Cre8 Coworking Hub е на ул. "Пиротска" 33 (вход откъм бул. "Хр. Ботев")