"Черния Адам" беше доста бленуван от Дуейн Джонсън филм, за който актьорът твърди, че се е борил с години. Но в крайна сметка не се оказа толкова успешен, колкото му се искаше.

"Черния Адам", Дуейн Джонсън и загубите, които филмът може да отчете

Милионите, които "Черния Адам" може да загуби

Ще се окаже ли филмът с Дуейн Джонсън на загуба

Към момента приходите на филма от бокс офиса са в размер на малко над 391 милиона долара, което е доста лошо представяне за супергеройски филм с огромен бюджет. А преди празниците стана ясно, че героят няма да бъде и част от филмите, които предстои да видим.

Още в началото на месеца се появиха информации, че "Черния Адам" наистина може да се окаже на загуба за Warner Bros. Една от причините може да се окажат непредвидените разходи.

Снимка 591095

Източник: Alexandra Films

Според ComingSoon.net, първоначално бюджетът е трябвало да бъде в размер на 190 милиона долара, но след тест за реакции от зрители на сурова версия, се е оказало, че филмът има доста проблеми и отзивите са били негативни.

Това е наложило презаснемане на някои сцени, нови около 20 дни работа на снимачната площадка и около 70 милиона долара допълнителни разходи. И така само за заснемането на "Черния Адам" са били похарчени около 260 милиона долара.

Дуейн Джонсън, Джеймс Гън, Черния Адам и защо няма да бъде част от близкото бъдеще на DC

Още една супергеройска глава падна

Джеймс Гън продължава да прави промени

Във всички тези милиони не са включени и парите за маркетинг и разпространение, които също не са били никак малко. Затова и накрая се оказва, че за престоя си по кината филмът може да не покрие напълно разходите си.