Тези дни Брайън Мей е доста активен публично. След като разкритикува колегата си Ерик Клептън, че отрича ваксините, китаристът и един от основателите на Queen съобщи вълнуваща новина за феновете на групата.

Брайън Мей, Ерик Клептън и защо китаристът на Queen го нарече "глупак"

Кой нарече Ерик Клептън "глупак"

И май с право...

В Instagram Live той спомена, че има вероятност да бъде направено продължение на "Бохемска рапсодия". Филмът, който излезе през 2018 г. и в който Рами Малек изпълняваше ролята на Фреди Меркюри, се оказа голям успех.

"Всъщност обмисляме продължение. Търсим подходящи идеи. Няма как да следваме тази от първия филм, защото никой от нас не предполагаше какви ще са мащабите на популярността му. Никой не предвиждаше, че ще стане по-популярен от "Отнесени от вихъра", казва 73-годишният музикант.

Мей (вляво) с част от екипа на филма

Източник: Instagram / Фотография Paola Kudacki

Мей (вляво) с част от екипа на филма

Само преди година Мей коментира пред Rolling Stone, че вероятността за "Бохемска рапсодия 2" е нулева. Сега обаче твърди, че просто им трябва добър сценарий.

Малек като Меркюри заедно с Гуилйъм Лий като Мей

Източник: Alexandra Films

Малек като Меркюри заедно с Гуилйъм Лий като Мей

Филмът на Брайън Сингър спечели от световния боксофис 904 милиона долара, което го прави най-печелившият музикален и биографичен филм на всички времена. Освен това се сдоби с четири Оскара, между които и за главна мъжка роля на Рами Малек.