Walt Disney Company е една от най-големите компании в света на развлекателния бизнес и се стреми винаги да бъде номер едно. И когато става дума за увеселителни паркове, и когато говорим за стрийминг платформи и филми.

Disney, Боб Айгър и намалението на заплатите в компанията

Кой в Disney остава без заплата

Боб Айгър прави голяма жертва

Да си на първо място обаче изисква постоянна концентрация и иновации. Ето защо преди две години стана ясно, че има големи размествания по върховете на Walt Disney Company. Тогава Боб Айгър реши да излезе в пенсия и отстъпи мястото си на изпълнителен директор на Боб Чапек.

Е, сега разбираме, че дните на Чапек начело на Disney са приключили и той вече няма да бъде изпълнителен директор. Нещо, което идва като голяма и неочаквана новина.

Боб Чапек

Източник: GettyImages

Боб Чапек

Още по-неочакваното е, че неговото място ще бъде заето от... Боб Айгър. И поне през следващите две години той отново ще бъде изпълнителен директор на Walt Disney Company, пише Deadline. Конкретна причина за смяната не се изтъква, но се смята, че тя е породена от финансовите загуби и спадът в акциите на компанията.

Симу Лиу, Боб Чапек, "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" и напрежението между Disney и актьора

Още един недоволен от Disney актьор

Симу Лиу не е доволен

А повторното назначаване на 71-годишния Айгър не е особена изненада. Не само, защото дълги години бе начело на компанията и я познава добре, но и защото е нещо напълно нормално изпълнителните директори да бъдат по-възрастни. Като например Рупърт Мърдок, който е на 91 години и продължава да изпълнява ролята на силния човек във Fox Corp.