Досега рекордът за най-стриймвана песен в Spotify държеше хитът на Ед Шийрън от 2017 г. "Shape of You". Парчето е слушано цели 3.333 милиарда пъти в музикалната платформа. И колкото и голям успех да е това, вече дойде ред друга песен да се похвали с постижението, че е най-стриймваната в Spotify.

Тейлър Суифт, Midnights и рекордът, който албумът на изпълнителката постави в Spotify

Тейлър Суифт отново чупи рекорди

Нищо не може да я спре

Новият шампион в класацията е хитът от 2019 г."Blinding Lights" на The Weeknd. Парчето е слушано над 3.335 милиарда пъти в Spotify.

Сред другите песни, които са близо по резултат са "Dance Monkey" на Tones and I (2.7 милиарда стриймвания), "Someone You Loved" на Люис Капалди (2.5 милиарда) и "Rock Star" на Post Malone и 21 Savage (2.5 милиарда).

Да се върнем обаче на "Blinding Lights". Песента заслужено стана абсолютен фаворит, след като прекара цели 90 седмици в престижната класация на Billboard Hot 100. Парчето е едно от най-успешните в кариерата на музиканта The Weeknd. Пуснато бе в края на 2019 г. и бе определено от Billboard за номер едно на 2020 г. През 2021 г. пък си спечели третото място в класацията на Billboard за най-популярните песни за годината. През изминалата бе и едно от най-стриймваните в Apple Music.

Бионсе, Стив Лейси, The Weeknd - 10 от най-добрите песни на 2022 г.

10 от най-добрите песни на 2022 г.

Силна година за Бионсе

The Weeknd, чието истинско име е Абел Тесфайе, включва "Blinding Lights" в албума си от 2020 г. After Hours. След него дойде ред на албума Dawn FM от 2022 г. и макар че музикантът не кандидатства с него за наградите Грами през 2023 г., песента му за филма "Аватар: Природата на водата" влезе в краткия списък за разглеждане на Оскарите, пише Forbes.