Всички си имаме любими песни, които можем да слушаме хиляди пъти. Ако попитаме 20 човека кои според тях са най-добрите песни, вероятно ще получим 20 различни отговора. Точно в това се крие красотата на музиката. Тя има силата да въздейства на всеки персонално и това наистина е прекрасно.

Все пак, в стремежа си да отличим най-добрите песни за тази година, решихме да се обърнем към мнението на критици и публика, които отсяват най-добрите предложения на музикалния пазар за 2022 г.

Доверихме се на преценката на Guardian, която честно да си признаем, доста се припокрива и с нашия личен избор на парчета. От техните 20 предложения, ние се спираме на първите 10 от тях, които предоставяме във възходящ ред.

10. Елиза Роуз & Interplanetary Criminal - "B.O.T.A."

9. Two Shell - "Home"

8. Ethel Cain - "American Teenager"

7. Бионсе - "Virgo's Groove"

6. Arctic Monkeys - "There'd Better Be a Mirrorball"

5. Хари Стайлс - "As It Was"

4. The Weeknd - "Less Than Zero"

3. Yeah Yeah Yeahs - "Spitting Off the Edge of the World ft Perfume Genius"

2. Бионсе - "Break My Soul"

1. Стив Лейси - "Bad Habit"

Бионсе влиза с цели две песни в селекцията и има защо. Възхваляваният от критиците седми студиен албум на Бионсе RENAISSANCE оглави класациите по света още с излизането в края на юли и постигна редица стрийминг рекорди.

Още с премиерата, колекцията оглави Billboard Top 200 в САЩ като най-големият женски дебют за 2022 г. с общо 332 хиляди продадени копия. Това е седмият й номер едно дебют в тази класацията, като ар енд би суперзвездата е единствената жена, чиято пълна дискография е дебютирала на първо място. Списанието Rolling Stone неслучайно нарече изпълнителката "най-великият жив артист".