Още в края на февруари 2023 г. стана ясно, че Ники Илиев подготвя следващия си пълнометражен филм със заглавие "Без крила", в създаването на който, освен Илиев като режисьор, е замесен и Башар Рахал.

Три крачки назад - защо Наум Шопов прави почивка от фитнеса и какво общо има филмът "Без крила"

Наум Шопов направи нещо, което до момента никога не бе

Човек трябва да слуша тялото си

Сюжетът пък е вдъхновен от истинската история на Михаил Христов - параолимпиец и трикратен шампион на дълъг скок, в образа на който ще се превъплъти не кого да е, а Наум Шопов. И малко повече от година след новината за филма, вече имаме представа какво да очакваме от "Без крила", защото е готов и първият му тийзър.

Едва 15-годишен Михаил губи двете си ръце в следствие на преминало през тялото му електричество с високо напрежение. Михаил се среща със Стела Енева - параолимпийска състезателка и многократна световна шампионка по хвърляне на диск, която го насочва към спорта.

Освен в България, голяма част от снимките на филма преминава в Дубай, защото именно там Михаил Христов печели първия си медал на международно състезание и подобрява Европейски рекорд по скок дължина за хора с увреждания.

Наум Шопов, "Без крила" и филмът на Ники Илиев, в който актьорът ще влезе в ролята на Михаил Христов

Новото предизвикателство пред Наум Шопов

Актьорът ще влезе в ролята на Михаил Христов

Освен наум Наум Шопов, който влиза в ролята на Христов, виждаме и Леарт Докле в тази на неговия треньор Петър Дачев. Във филма участват още Параскева Джукелова, Георги Киряков, Стефани Обадиару, Иво Карамански и други. Оператор е Симеон Кермекчиев.

"Изглежда доста обещаващ и смислен филм", пишат много от последователите на Ники Илиев в социалните мрежи, като не пропускат да му пожелаят успех. Надяваме се, че скоро ще разберем и кога ще може да гледаме "Без крила" в кината.