Всяко момче, което обожава баскетбола, си мечтае да играе в NBA някой ден. Малцина са тези, които показват нужните качества, за да осъществят тази си мечта.

Рамазан, Кайри Ървинг, Садио Мане, Карим Бензема и предизвикателствата пред професионалните спортисти по време на свещенния за мюсюлманите месец

Предизвикателствата, пред които Рамазан изправя спортистите

Карим Бензема, Кайри Ървинг и компания са доказателство, че няма невъзможни неща

Просто защото, за да си успешен в Лигата на извънземните не е достатъчно само да тичаш от кош до кош и да вкарваш топката в мрежичката. Не, нужно е нещо повече от физическите дадености, които подлежат и на тренировка.

Необходимо е психиката да бъде достатъчно силна, за да устои на напрежението. Когато беше изтеглен от драфта през 2016 г. Бен Симънс беше смятан за една от новите надежди на NBA и баскетбола като цяло.

И Симънс определено започна обещаващо кариерата си във Филаделфия, превръщайки се в основен играч за тима. След едва няколко сезона нивото в играта на баскетболиста рязко спадна, а критиките за това, че е по-вероятно човек да заживее на Марс преди Симънс да започне да вкарва редовно от тройката, се увеличиха.

Това доведе и до разрив в отношенията със съотборниците му и в крайна сметка до трансфер. Бен Симънс напусна в посока Бруклин Нетс, а по тази линия на негово място във Филаделфия дойде Джеймс Хардън.

При всеки един трансфер и смяна на обстановката има надежди, че всичко може да започне отначало - начисто. Но поне за момента не и за 25-годишния играч. Симънс не взе участие в нито един от загубените четири мача от плейофите с Бостън Селтикс.

Според Шамс Чарания от The Athletic, преди последния мач ръководството на Бруклин е имало среща с баскетболиста, за да обсъдят както бъдещето му, така и евентуалното му участие в срещата. В крайна сметка, е станало ясно, че Бен Симънс няма да играе, защото изпитва психически трудности да го направи.

Все пак, той е изразил готовността си да работи по въпроса и възможно най-бързо да се върне на корта. От Sports Illustrated припомнят, че от договора на Симънс с Нетс остават още три години, за които той трябва да получи 114 милиона долара.

Кайри Ървинг, NBA и до какво доведе отказът на баскетболиста на Бруклин Нетс да се ваксинира срещу COVID-19

Как отказът от ваксинация може да съсипе една кариера

Баскетболистите в NBA на практика са задължени да се ваксинират, но това не може да спре Кайри Ървинг

Това пък е поредният проблем, с който ръководството на отбора трябва да се справя през последните месеци, като преди това сътресения бяха създавани от отказа на Кайри Ървинг да се ваксинира, поради което пропусна значителна бройка мачове.

А Бен Симънс е доказателството, че физическите качества нямат особено значение, когато психиката не е достатъчно силна, за да устои на изпитанията.