Буквално за една нощ Бъз Олдрин се превръща в един от най-известните хора на планетата. И тогава едва ли е предполагал, че за него ще следват месеци на множество медийни изяви, вечери, снимки и речи.

Джинджър Дъгър, Becoming Free Indeed и защо не е носила панталони

Жената, която не е носила панталони

Не е просто от суета

Бъз Олдрин става популярен с това, че заедно с Нийл Армстронг са първите хора, стъпили на Луната като част от мисията Аполо 11. Грандиозното събитие от 1969 г. прави приблизително 600 милиона души свидетели на този успех.

"Не бях мислил толкова много за това, което ще последва. Не бях толкова подготвен и не ми беше комфортно да бъда изтъкван толкова много в очите на обществеността", казва Бъз Олдрин пред Лос Анджелис Таймс през 2001 г. Вероятно един не толкова известен факт за него е, че преди знаменателната мисия до Луната той пилотира изтребители в бойни мисии на военновъздушните сили на САЩ по време на войната с Корея.

Факт е, че животът на бившия астронавт е бил вълнуващ, но дори и сега, години по-късно, той може да се похвали с интересни новини. Последно за Бъз Олдрин разбираме, че навръх 93-ия си рожден ден той се жени за четвърти път. За щастливото събитие той споделя, че заедно със съпругата си Анка Фур се чувстват "развълнувани като избягали тийнейджъри". Снимки от церемонията щастливият младоженец споделя в профила си в Twitter.

"На моя 93-ти рожден ден и в деня, в който ще бъда почетен от Живите легенди на авиацията, имам удоволствието да съобщя, че моята дългогодишна любов д-р Анка Фур и аз се оженихме", пише Бъз Олдрин в социалната мрежа.

Гай Фиери, Ал Пачино, Силвестър Сталоун и как готвачът попада на звездното парти

Да готвиш за Ал Пачино в къщата на Силвестър Сталоун

Привилегия като никоя друга

За съпругата му Анка Фур знаем, че е на 63 години, има докторска степен по химическо инженерство и е изпълнителен вицепрезидент на Buzz Aldrin Ventures - компанията на Бъз Олдрин, пише BBC.