Първите два филма за Скот Ланг (Пол Ръд) имаха за цел главно да ни представят героя му Ант-Мен. Запознахме се отблизо и с Осата (Еванджелин Лили). Е, и за двата не можем да кажем, че се оказаха кой знае колко успешно попадение в бокс офиса, особено ако ги сравняваме с повечето продукции на Marvel.

Но пък Ант-Мен изигра важна роля в последните два филма за Отмъстителите. А Квантовият свят, представен именно в самостоятелните филми за героя, е доста важен - една изцяло нова вселена, различна от отключената в "Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта" Мултивселена.

Въпросният Квантов свят е в центъра на събитията в "Ант-Мен и Осата: Квантомания". За него разбрахме още от втория, когато видяхме как след 30 години Джанет (Мишел Пфайфър) успя да се измъкне именно оттам. За нейна беда сега се налага се завърне обратно.

Снимка 607001

Източник: Форум Филм България

Разбира се, връщането на Джанет няма да е по нейна воля, а просто защото порасналата вече дъщеря на Скот - Каси (Катрин Нютън), е успяла да изобрети квантов сателит, с който да изпраща сигнали до миниатюрното пространство с цел опознаването му. Лошото е, че момичето е оплескало нещата и всички - Скот, Хоуп, Джанет, Ханк (Майкъл Дъглас) и самата тя, са засмукани в Квантовия свят.

В тази тайна и много по-малка от нашата вселена има всякакви чудати същества и индивиди. Наред с тях обаче тук е и един от най-могъщите злодеи, които сме виждали до момента - Канг Завоевателя (Джонатан Мейджърс). А за да продължи да прави това, което умее най-добре - да заличава планети и цели времеви линии - Канг има нужда от Ант-Мен. И тук започва екшънът...

Снимка 606997

Източник: Форум Филм България

Всъщност няма да е преувеличено, ако кажем, че Канг Завоевателя се оказва толкова "добър", че може да се мери (а защо не и да надмине) дори Танос, който определено води класацията на лошите в Marvel до момента. Плюс това Джонатан Мейджърс влиза повече от чудесно в кожата му. (А е можело да се размине с ролята, защото шефовете на Marvel са закъснели за срещата с него...)

Нужно е да направим още едно уточнение: който е гледал първия сезон на Loki, ще се ориентира доста по-добре в случващото се. Все пак за първи път Канг бе представен именно там. Но това беше и целта на сериалите Marvel - да допълнят и разширят киновселената им. И да, традицията продължава да бъде това, което винаги е била - след финалните надписи по традиция се крият още цели две сцени.

"Ант-Мен и Осата: Квантомания" е по кината от 17 февруари