Преди броени дни Анджелина Джоли представи Maria на филмовия фестивал във Венеция. След премиерата си биографичният филм за оперната певица Мария Калас получи бурни овации и разплака актрисата, която се превъплъщава в главната роля.

Защо Анджелина Джоли се разплака на филмовия фестивал във Венеция

Защо Анджелина Джоли се разплака на филмовия фестивал във Венеция

Неотразима на премиерата на Maria

Но както можем да предположим, да изиграе една от най-големите оперни певици не е било никак лесно за Анджелина Джоли. Още повече че самата тя и пее във филма. А повече за предизвикателствата и емоциите при подготовката за ролята си в Maria, тя разказва пред The Hollywood Reporter.

В интервюто си актрисата разкрива, че всъщност дълго време се е въздържала да пее, тъй като неин бивш е критикувал гласа ѝ.

"Имах някого в живота си, който не беше мил с мен относно пеенето. Става дума за връзка, в която бях. Затова просто предположих, че наистина не мога да пея."

Анджелина Джоли споделя още, че тази критика ѝ се е отразила, въпреки че е посещавала театрално училище.

"Просто се адаптирах към мнението на този човек. Така че трябваше да преодолея много неща, за да започна да пея. И открих също, че съм сопран. Мислех, че имам нисък глас през целия си живот. Обяснявах на учителя по пеене, че гласът ми е по-дълбок, а той каза: "Не, ти всъщност си сопран." И вероятно нещо се е случило. Гласът ви се променя, когато преминавате през различни неща в живота си. Така че това беше шок. Беше много странно", разказва още актрисата.

Тя издава също, че уроците ѝ по пеене за ролята ѝ в Maria са продължили месеци. Но освен тях е учила и италиански. Най-емоционално за нея обаче остава пеенето.

"Бих препоръчала на почти всяко човешко същество да отиде на оперен клас. Да живееш и никога да не си пял с цялото си тяло толкова силно, колкото би могъл да пееш - това е нещо, което мисля, че всички трябва да почувстваме. Страшно е и рядко се изисква от нас. В живота рядко се иска от нас да бъдем всичко, което можем да бъдем или да чувстваме всичко, което чувстваме", допълва още Анджелина Джоли.

Актрисата не скрива, че по време на първия си урок дори е плакала. И издава, че е усетила странна реакция на тялото си - била е тъжна и уплашена. Но тогава вокалният педагог ѝ е обяснил да поеме дълбоко дъх, да отвори уста и да отпусне гласа си.

"Чувствам се по-възрастна жена" - Анджелина Джоли откровено за остаряването

"Чувствам се по-възрастна жена" - Анджелина Джоли откровено за остаряването

И какви са плановете й за близкото бъдеще

"Тогава станах наистина емоционална. Откриваме колко много болка заключваме в телата си. Гласът ни става стегнат, раменете ни се вдигат, усещаме болки в корема, правим всички тези неща, но това е, за да се защитим. Най-трудното нещо беше да чувствам отново и да дишам отново, и да се разкрия отново по начина, който този филм изискваше, което наистина не бях правила от доста време", споделя още Анджелина Джоли.