Анджела Алварес е певица цял живот, а през последните няколко десетилетия пише десетки песни, които често изпълнява на приятели и семейство. Дълго време обаче не ги пуска на бял свят. Досега.

Грами 2023, Бионсе, Адел, Кендрик Ламар и кои са номинираните в най-важните категории

И най-много номинации Грами отиват при...

Кои са отличените изпълнители и групи, които ще се борят за наградите през 2023 г.

Едва миналата година Анджела Алварес издава дебютния си албум, и то с помощта на внука си. Проектът явно наистина се оказва специален, тъй като благодарение на него тя е номинирана за латиноамериканските награди Грами, които се проведоха миналата седмица.

"Беше много голяма, но много красива изненада и след това си помислих, че всичките ми мечти се сбъднаха. На 95 съм, но това няма значение", споделя певицата пред испанския Billboard.

Раждането на Анджела Алварес ни отвежда в Куба. Още от малка тя има музикални наклонности и въпреки че иска да се занимава с пеене, баща ѝ ѝ отрежда друга съдба. Така тя се омъжва и се фокусира върху семейството си с четири деца.

По-късно Анджела емигрира в САЩ, където и децата ѝ заживяват своя живот. Междувременно тя не спира да пее. Така след години чак идва момент, в който внука ѝ Карлос Хосе Алварес я посещава в Луизиана с идеята да запише творчеството на живота ѝ.

"За да се запази наследството на нашето семейство", споделя той пред Billboard. Освен това той разкрива, че баба му наистина е имала много песни, за които и самият той не е подозирал.

Анджела Алварес се съгласява да издаде дебютния си албум и добре, че го прави, за да може да чуе светът творчеството, с което тя влиза в историята.

След получаването на Латино Грами певицата вече може да се похвали, че е най-възрастният човек, печелил тази награда. Освен това тя е и най-възрастният човек, номиниран някога за Латино Грами.

Грами, Кендрик Ламар, Принс, Бионсе - най-великите изпълнения на живо по време на наградите Грами за всички времена

Най-великите изпълнения на наградите Грами

Изборът на Rolling Stone

"Искам да посветя тази награда на Бог и на моята любима страна, Куба, която никога няма да мога да забравя. За тези, които не са изпълнили мечтата си - въпреки че животът е труден, винаги има изход и с вяра и любов можете да го постигнете, обещавам ви. Никога не е твърде късно", споделя в емоционалната си реч Анджела Алварес.