Официалната церемония по раздаване на наградите Грами е едно от най-големите и забележителни събития в развлекателната индустрия. И то не толкова заради статуетките, които се раздават, а заради музиката. Онези изпълнения на живо, които дълго се помнят. Това е тръпката на Грами, заради която чакаме с нетърпение церемонията.

Тази година изпълнението, което дълго щяхме да помним, трябваше да е на Foo Fighters, които спечелиха три награди в категориите за най-добра рок песен, най-добър рок албум и най-добро рок изпълнение.

Заради неочакваната загуба на барабаниста на групата -  Тайлър Хоукинс обаче, съвсем разбираемо участието на групата не се състоя. Вместо това по време на церемонията беше направен трибют в памет на музиканта, чиято загуба наскърби дълбоко целия музикален свят. 

Въпреки невъзможността за участие на живо на Foo Fighters - представяне, което със сигурност нямаше да забравим, от Rolling Stone са решили да ни пропомнят 25 от най-великите изпълнения на живо на всички времена по време на церемонията по раздаването на наградите Грами. Ние пък си избрахме първите девет от тях, а всички 25, могат бъдат видяни тук

9. Майкъл Джексън и "Man in the Mirror" от 1988 г. 

8.Боб Дилън и "Love Sick" от 1998 г. 

7. Хари Стайлс и "Watermelon Sugar" от 2021 г.

6. Арета Франклин и "Nessun Dorma" от 1998 г.

5. Стиви Уондър и "You Haven"t Done Nothing" от 1975 г. 

4. Тейлър Суифт и "Cardigan/August/Willow" от 2021 г.

3. Бионсе и "Love Drought/Sandcastles" от 2017 г. 

2. Принс и "Baby I"m a Star' от 1985 г. 

1. Кендрик Ламар и "The Blacker The Berry/Alright" от 2016 г.