Класиките в изкуството неслучайно са такива. Обикновено те са толкова харесвани и успешни, че се пресъздават множество пъти и съществуват години, години наред. Затова и някои ги определят като вечно творчество.

“IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”, StarBoy Ayvon и премиерата на илюзионния спектакъл в Музикалния театър

Как магията ще ни накара да повярваме в невъзможното

Илюзия, музика и танц в едно

Едно такова е романът на руския писател Лев Толстой "Ана Каренина". Много писатели дори го определят като най-доброто литературно произведение. Е, този въпрос и до ден днешен е доста спорен, но ни стига признанието, което самият Лев Толстой прави, че счита "Ана Каренина" за първия си истински роман.

Всички знаем, че творбата е доста обемна - преведена, тя почти винаги е в два тома. И това е напълно нормално, предвид, че засяга доста теми, сред които за предателството, вярата, семейството, брака, страстта и имперското руско общество.

Сюжетът обаче се фокусира върху извънбрачната афера между Ана и офицер Алексей Кирилович Вронски, която скандализира социалните кръгове на Санкт Петербург. Припомняме си това не за друго, а за да се подготвим за поредната "Ана Каренина", която ще "пристигне" на българска сцена.

Всъщност става дума за първата балетна премиера на Софийската опера. В три поредни дни - 27, 28 и 29 януари ще можем да гледаме постановката по романа на Лев Толстой и с музиката на П. И. Чайковски.

Сюжетът на балета е пресъздаден от хореографията на Лео Муич, който прави нова редакция на творбата за българските артисти. В главните роли са Марта Петкова, Катерина Петрова, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Емил Йорданов.

“Двойно дъно”, Ана Батева, Любомир Колаксъзов, Spam Studios и новата театрална премиера в Топлоцентрала

Когато актьорите играят самите себе си

Какво биха си казали в един бар

Премиерата на "Ана Каренина" е на 27 и 28 от 19 ч. и 29 януари от 16 ч. в Софийска опера и балет.

Следващите дати за спектакъла са 2, 3 и 4 февруари, а цялата информация за него е тук.