HBO не са се отказали от плановете да разгръщат все повече света на Game of Thrones. И не говорим само за "Домът на дракона" (House of the Dragon), но и за още един сериал, който се явява предистория.

Tales of Dunk and Egg,, Джордж Р.Р. Мартин и вторият сериал за предисторията на Game of Thrones

Задава се още един сериал за предисторията на Game of Thrones

Ще бъде интересно и различно

Става дума за A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, с който светът на Game of Thrones се разраства с още един сериал. За него чухме за първи път през 2021 г., когато се появи с работното заглавие Tales of Dunk and Egg. 

Сега вече разбираме, че това няма да е поредният сериал, който ще остане само на хартия, защото по него се работи много сериозно. Доказателство за това е, че вече са избрани актьорите, които да влязат в главните роли.

Снимка 660364

Източник: Warner Bros Discovery Bulgaria

Питър Клафи ще влезе в ролята на сър Дънкан Високия, докато Декстър Сол Ансел ще бъде Ег. Действието в A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight ще се развива 100 години преди това в Game of Thrones, когато династията на Таргариен все още управлява Вестерос.

Сериалът пък ще проследи смелите подвизи и премеждия, пред които се изправят младият, наивен, но и смел рицар Дънкан и неговият нисичък оръженосец Ег, като двамата дори не подозират какво ги очаква, когато тръгват да скитат из Вестерос.

"Домът на дракона" (House of the Dragon) и два нови трейлъра на втори сезон на сериала

Насилието и войната са нейзбежни в "Домът на дракона"

Два трейлъра на втори сезон на сериала

Джордж Р.Р. Мартин е сред сценаристите на сериала, така че очакванията към него определено са високи. А и да не забравяме, че Мартин има написани три книги за подвизите на Дънкан и Ег - The Hedge Knight (1998 г.), The Sworn Sword (2003 г.) и The Mystery Knight (2010 г.), които през 2015 г. обедини в една книга - "Рицарят на седемте кралства" (изд. Бард, 15.99 лв).