Филмът е определен като "хип-хоп басня, изградена около части от живота на Еминем". След излизането си той се превръща в боксофис хит, а саундтракът му завзема класациите на Billboard.

Еминем на 51

Еминем в 30 факта

Защото някой днес има рожден ден

"Осмата миля", режисиран Къртис Хенсън, проследява историята на Джими (Еминем) - амбициозен млад рапър, който живее в Детройт и се опитва да стартира кариерата си на местната хип-хоп сцена. Във филма от 2002 г. участват още Ким Бейсингър, Майкъл Шанън, Меки Файфър, Британи Мърфи и Антъни Маки.

От излизането на "Осмата миля" вече може и да са минали повече от 20 години, но добрата новина за феновете е, че Еминем и 50 Cent планират възраждане. Голямата новина е, че двамата вече разработват телевизионен сериал, базиран на филма.

Снимка 601731

Източник: GettyImages

В интервю за BigBoyTV самият 50 Cent споделя, че заедно с Еминем вече са в процес на адаптиране на полу-автобиографичната история. Това обаче не означава, че новият сериал ще копира изцяло филма. "Това е модерна версия", обяснява 50 Cent. И допълва още, че в новия проект иска да покаже много повече подробности - "неща, които бихте казали в интервю" например.

Еминем, Linkin Park и кавърът на "Lose Yourself", изпълнен от талантливия Антъни Винсент

Вече знаем как биха звучали Еминем и Linkin Park в една песен

Изненадващо, много добре

Засега не са известни повече подробности около сериала, но пък знаем, че на Еминем не му е трябвало почти никакво убеждаване да участва в създаването му, пише Entertainment Weekly.