Петък. Слънце. Музика. Бира в парка. Да, точно така поставяме началото на уикенда. И като стана дума за музика, няма как да не започнем с Дуа Липа, която издава новия сингъл "Illusion" от предстоящия си трети албум Radical Optimism, който ще бъде издаден на 3 май.

""Illusion" беше първата песен, върху която Caroline, Danny, Tobias, Kevin и аз работихме заедно и тя наистина разчупи леда", споделя Дуа. "Става дума за това да знаеш в какво се забъркваш, но да останеш непоклатим. Шегата е, че е забавно е да играеш с някого в неговата собствена игра, защото в крайна сметка няма да успееш да се поддадеш на илюзията."

Насочваме ухо към друга поп звезда в лицето на Сабрина Карпентър. Броени часове преди да излезе за първи път на главната сцената на Coachella, изпълнителката подготвя феновете си за вечерта с нов сингъл, озаглавен "Espresso".

"Espresso" бележи началото на нова ера за поп звездата и се вписва идеално в нейния свят - класически, вечен и дързък.

5 нови песни от седмицата с Imagine Dragons, Давид Гета, OneRepublic, Pet Shop Boys, Остава и Ерик Клептън

5 нови песни от седмицата

Време за музика

Сменяме жанра рязко, за да чуем Kasabian, които пуснаха "Coming Back To Me Good" - новият готов за лятото сингъл от предстоящия им албум. 

Пусната тази сутрин (12 април), новата песен е тратата, която родените в Лестър рокери са споделили от Happenings, който очакваме с голям интерес на 5 юли. Състоящ се от 11 песни, предстоящия им осми студиен албум е продължение на The Alchemist's Euphoria, който излезе през 2022 г.

Така и така сме на рок вълна, няма как да пропуснем да чуем какво ново ни е приготвил Слаш. От доста време насам се говори, че Слаш подготвя блус албум, като по всичко личи, че наистина такъв ще има, защото китаристът представи и втори сингъл от него, озаглавен "Oh Well".

Шестият солов албум на Слаш, който носи името Orgy Of The Damned излиза съвсем скоро - на 17 май. Очакват ни 12 страхотни песни, които съживяват блус класиките с нов интересен подход на представяне. Познавайки творчеството на китариста, убедени сме, че албумът ще е страхотен.

Hug or handshake разкриват подробности за музиката си и последната им песен "SLOWBOY"

Прегръдка или ръкостискане - или кои са момчетата от hug or handshake

Антон Георгиев и Петър Трифонов за вдъхновението, за любимите песни и за последния сингъл "SLOWBOY"

Завършваме с наши любимци от родната музикална сцена, а именно hug or handshake. Днес, 12 април, те представят най-новия си сингъл "Waiting Till September", който изключително успешно продължава поетата от тях посока към по-танцувално и мелодично поп звучене. Парчето е живо и енергично, и няма как да ни остави равнодушни и да не ни накара да се пораздвижим.

Можем да го направим и на живо на сцената на Sofia Live Club, защото момчетата ще имат концерт там на 19 април.