Започваме с Аланис Морисет и "Diagnosis" от предстоящия ѝ албум Such Pretty Forks in the Road. И макар че нетърпеливо очаквахме той да се появи днес, 1 май, оказва се, че ще има още да си чакаме, тъй като заради настоящата ситуация с COVID-19 певицата реши да го отложи. Последният ѝ албум Havoc and Bright Lights излезе през далечната 2012 г.

45-годишната Аланис Отменя и планираното за юни турне в Северна Америка, с което беше решила да отпразнува и 25-годишнината от излизането на Jagged Little Pill.

Продължаваме с JoJo, която пусна сингъла "Lonely Hearts" - най-новото предложение от дългоочаквания нов албум good to know, който излиза днес, 1 май.

"С тази песен продължавам пътешествието да обичаш себе си... Осъзнавайки, че докато изкушението и съмнението в мен растат, в края на деня да избера самосъхранението пред токсичните връзки е това, което правя в живота си сега", споделя певицата за песента си.

И докато някои музикални изпълнители използват времето в карантина, за да създават нова музика, други се ровят из старите си и демо записи. Към втората категория се причислява Ноел Галахър, който успя да изнамери неиздавана до този момент песен на Oasis.

С което за пореден път успя да предизвика гнева на брат си Лиъм, с когото не си говори от години. Защо ли? Ами защото в споделената от Ноел демо версия на "Don't Stop" липсват вокалите на Лиъм...

"Липсва нещо в тази каша и това е брат ти - Лиъм, ако се сещаш. Ако ще пускаш стари демо записи, поне се увери, че и аз пея в тях", написа в своя Тwitter акаунт Лиъм Галахър.

Продължаваме със Scorpions и новата им песен "Sign Of Hope".

"Работим върху много тежка музика в новия си албум, но поради драматичната ситуация, заради COVID-19, искаме да дадем на света и феновете си "малък знак на надежда" ("Sign Of Hope"), който идва направо от сърцата ни в тези тревожни времена. Бъдете здрави и пазете. Обичаме ви", написа бандата в социалните мрежи при споделянето на парчето.

Предстоящият нов албум на Scorpions трябва да бъде издаден през 2021 г. Той ще бъде и първият от 2015 г. насам.

Завършваме с новото предложение на Кристиан Костов. "Better" е вторият сингъл от предстоящия мини албум (EP) на изпълнителя - "MOOD".

Песента е написана в Лос Анджелис с екип от автори, добре познати в световните музикални среди покрай работа им със звезди като Биби Рекса, Адам Ламбърт, Maroon 5, Деми Ловато и други.