Всички щастливи любови си приличат, всяка нещастна любов е нещастна посвоему. Перифразираме Толстой, за да обърнем внимание на трите книги от селекцията ни за този уикенд. Макар темата им да е любовта, те са и крайно различни една от друга.

3 книги за уикенда от Стивън Кинг, Франк Тилие и Крис Павоун

3 много страшни книги за уикенда

Смразяващи кръвта трилъри

"Сърцето се предава последно"

Един от последните романи на Маргарет Атууд бързо успява да ни напомни дистопичния свят на най-известната й творба - "Разказът на прислужницата". Отново се в разпадналия се свят на Северна Америка, където една двойка - Шармейн и Стан, се опитват да оцелеят, като живеят в колата си. Когато научават за проекта Позитрон, те виждат в него надежда да се сдобият с покрив над главата си и сигурност.

Снимка 637590

Източник: Колаж / Orange Books

Там съпрузите получават безплатно чист и удобен дом, но с едно условие - могат да живеят в него за шест месеца в годината, а през останалите шест да се преместят в затвора. Ефектите от тази "сигурност" не закъсняват, а нещата се усложняват, когато Шармейн се влюбва в друг.

Изд. Orange, 27 лв.

"Всяко лято след това"

Продължаваме отново на канадска вълна - това е дебютният роман на Карли Форчън, оценен високо в Goodreads. В центъра му е Пърси Фрейзър - млада жена, избяга от родния си дом на брега на езерото Барис Бей, след като е допуснала огромна грешка. Сега живее в скъп апартамент в града и води градски живот, лишен от емоции.

Снимка 637589

Източник: Колаж / Сиела

Неочаквано обаждане ще принуди Пърси да се върни отново край езерото - мястото, където е прекара най-страхотните си лета и където близостта й с най-добрия й приятел Сам е прераснала в нещо повече. Преди Пърси да провали всичко. Ще успее ли тя да поправи грешките от миналото?

Изд. Сиела, 19 лв.

"Любов на сляпо"

Грейси Купър е млада и жизнерадостна жена, която обаче има нещастието да е безнадеждна романтичка. След смъртта на баща си тя е твърдо решена да не изоставя мечтата му и да продължи да поддържа магазина му за шампанско, въпреки че постоянно е на загуба. Тогава тя получава предложение от арогантния предприемач Себастиан Андрюс - той би купил магазина, за да построи на негово място небостъргач.

Снимка 637591

Източник: Колаж / Апостроф

Грейси не е убедена, че трябва да приеме тази оферта и търси разтуха в приложение за запознанства. Там попада на мистериозен непознат, който може би ще й даде някаква надежда. Това е най-популярната книга на успешната авторка на любовни романи Лорън Лейн.

Изд. Апостроф, 20 лв.