Дали лятото е възможност да наваксаме непрочетените през годината книги или да се отдадем на възможно най-разтоварващото четиво е въпрос на личен избор. За идния уикенд се спираме на второто, защото какво по-разтоварващо от добре написан трилър?

3 книги за уикенда и за самоусъвършенстването

3 книги за уикенда и за самоусъвършенстването

Психология, фън шуй и лечебни храни

"Призраци на Камино"

Джон Гришам за трети път ни връща на остров Камино, където собственикът на книжарница Брус Кейбъл решава да сподели мистериозна история от миналото с утвърдената писателка Мърсър Ман с надеждата да вдъхнови бъдещата й книга.

Снимка 676192

Източник: Колаж / Обсидиан

Брус разказва за Тъмния остров - малко парче земя между щатите Флорида и Джорджия, което принадлежи на Ловли Джаксън. Това не пречи на влиятелни корпорации да се опитат да се домогнат до него и да построят хотели. Джаксън обаче твърди, че мястото е прокълнато.

Изд. Обсидиан, 24 лв.

"Когато тя изчезна"

Животът на Мередит Прайс и толкова добре подреден, че чак е банален - омъжена щастливо за финансов брокер, семейството й с две деца живее щастливо и охолно в китно курортно градче в планината. Нищо не предполага това, което ще се случи с Мередит - тя изчезва от паркинга пред магазина, а в колата й няма следи от борба.

Снимка 676191

Източник: Колаж / Ера

Дали животът й наистина е бил толкова съвършен? Искал ли е някой да я нарани или просто Мередит е искала да се махне от всичко? Сестра й Гриър иска да разбере истината.

Изд. Ера, 20 лв.

"Пътника без лице"

Никола Бьогле вече има милиони верни фенове на експлозивните си психотрилъри, които изследват страховете и най-мрачните кътчета на човешкото съзнание. Анонимна бележка принуждава инспектор Грейс Кембъл да разрови отдавна погребани тайни от миналото и да тръгне от Шотландия до планината Шварцвалд.

Снимка 676193

Източник: Колаж / Enthusiast

Там една от страховитите приказки на братя Грим е оживяла, а тайнствена организация на хора с голяма власт се занимава с дейност, която изглежда прекалено извратена, за да е истинска.

Изд. Enthusiast, 20 лв.