През 2020 г. на български за първи път се появи "Земното минало: Трите тела" - първа част от научно-фантастичната трилогия на Лиу Цъсин (изд. Колибри). Впоследствие бяха публикувани и "Земното минало: Тъмна гора", както и третата "Земното минало: Безсмъртна смърт".

Книгите на китайския фантаст са отличени с няколко награди и признати като едни от най-големите достижения в жанра. И, както при повечето подобни, ни е трудно да си представим историята им екранизирана.

"3 Body Problem" и първи трейлър на екранизацията на Netflix по "Трите тела" на Лиу Цъсин

Създателите на Game of Thrones ни пренасят в Китай

Какво да очакваме от новия сериал 3 Body Problem

Със задачата са се заели не други, а Дейвид Бениоф и Д. Б. Уай - създателите на хитовия сериал Game of Thrones на НВО. Този път обаче продукцията е за Netflix, а сценарист е Александър Ву, който е автор на сценария на "Истинска кръв".

Вече разполагаме и с първи цялостен трейлър на 3 Body Problem, а историята се съсредоточава върху това как човечеството се подготвя за нашествие от извънземна цивилизация. Ето как звучи и официалният синопсис.

"Съдбовното решение на млада жена през 60-те години на минали век в Китай отеква в пространството и времето до наши дни. Когато законите на природата необяснимо се разкриват пред очите им, група от брилянтни учени обединява сили с детектив с необичайни методи, за да се изправи срещу най-голямата заплаха в историята на човечеството."

В някои от основните роли ще видим Бенедикт Уонг, Ейса Гонсалес, Джес Хонг, Джован Адепо, Джон Брадли, сър Джонатан Прайс, Алекс Шарп, Лиъм Кънингам, Розалинд Чао.

Премиерата на 3 Body Problem е на 21 март по Netflix.