Харесваме Златан Ибрахимович не само заради ефектните голове, които регулярно вкарва, но и заради факта, че винаги казва това, което мисли. Без цензура.

EA Sports, Златан Ибрахимович и използва ли FIFA лицата на футболисти без тяхното разрешение

Златан Ибрахимович срещу FIFA

Казусът е доста интересен

И в типичния си стил Златан направи изказване по адрес на друг велик спортист - Леброн Джеймс. В интервю за Discovery+ Швеция футболистът изказа мнението си, че действащите спортисти не бива да се намесват в политиката.

"Харесвам Леброн много и смятам, че е феноменален в това, което прави, но не ми харесва, когато хора, които имат определен статут, се намесват в политиката, докато още правят това, което могат най-добре."

Според Златан Ибрахимович грешката на много хора, които стават известни, е в даден момент да се намесят именно в политиката. "Играя футбол, защото в това съм най-добър. Не се занимавам с политика."

Това не е първият път, в който Леброн Джеймс бива критикуван публично заради отявлените изказвания относно политическото положение в Америка. Преди няколко години водещата Лаура Инграм предизвика сериозно недоволство, когато посъветва Леброн и Кевин Дюрант да млъкнат и да дриблират, а не да дават мнението си по политически въпроси.

Леброн Джеймс, Лос Анджелис Лейкърс и новият договор на Краля за 85 милиона долара

Ще успее ли Леброн Джеймс да осъществи още една от мечтите си

Новият кралски договор на Краля

Тогава Краля прие това доста лично и подхвана слогана "Повече от атлет" (More Than An Athlete), зад който стои и до днес. Защото баскетболистът не смята, че не може да има мнение по политически въпроси, само защото е баскетболист.