Кийра Найтли направи странно признание. Британската актриса разкри, че обмисля да защити лицето си с авторски права, тъй като се опасява, че в бъдеще технологиите ще откраднат образа ѝ.

Кийра Найтли, Harper's Bazaar и трудните моменти в началото на кариерата й

Кийра Найтли - обект на желание и дори похот

Защото славата е нож с две остриета

38-годишната актриса от "Карибски пирати" обясни, че е обезпокоена от развитието на изкуствения интелект и смята, че трябва да предприеме известни стъпки, за да защити образа си в бъдеще.

"В момента опасенията на актьорите са свързани предимно с гласа. Не знам докъде са стигнали нещата в озвучителната индустрия, но знам, че се водят преговори в тази насока", каза тя пред Daily Telegraph. "И предполагам, че следващата стъпка ще бъде защитата на лицето, физиката и индивидуалността."

И добавя, че според нея, изкуственият интелект има потенциала да бъде "катастрофален" и се надява правителствата да регулират това.

Кийра призова и за по-добра регулация на виртуалното пространство, в частност на социалните медии, като призна, че намира платформи като Instagram за "смразяващи". Опасява се също, че те могат да окажат вредно влияние върху дъщерите ѝ - Делайла (8 г.) и Еди (4 г.), когато пораснат.

"Не участвам активно в социалните мрежи, но имам две момичета и ми се иска те да могат да използват това пространство, за да общуват и да бъдат креативни, но по безопасен начин", допълва още актрисата.

Кийра Найтли е категорична, че няма намерение да отстъпи пред исканията на голямото си дете за собствен телефон. А запитана кога ще ѝ позволи да си вземе такъв, тя се шегува: "На 25 години. Смятам, че да не бъдат защитени е нелепо, ние ги защитаваме навсякъде другаде, защо не и когато са онлайн?"

Кийра Найтли, аудиокнигите, децата и дислекцията, заради която не им чете книжки

Защо Кийра Найтли не чете книжки на децата си

Не че няма желание...

Актрисата често говори открито за това колко "объркано" може да бъде майчинството. "След като станах майка, бях напълно шокирана от това колко самотна се чувствах понякога. Бях далече от всичко, което се случваше в обществото. Затова да казвам, че да си майка е лесно, ми се струва безполезно, дори срамно. Защото част от красотата, лично според мен, в майчинството е бъркотията и фактът, че всички са в постоянна криза", обяснява още Кийра Найтли.

И завършва: "Родителството може да бъде невероятно и героично, но само ако признаеш, че това е най-трудното нещо, което някога си правил."