Звездата на Кийра Найтли изгря много рано - английската актриса бе едва на 17, когато добива световна слава с ролята си на Елизабет Суон в първата част от поредицата "Карибски пирати".

"Карибски пирати", Джери Брукхаймър, Марго Роби и какво се случва с женската версия на филмите

Има ли все пак шанс за женската версия на "Карибски пирати"

Ето какво казва Джери Брукхаймър

Но славата е нож с две остриета. С днешна дата 37-годишната актриса споделя, че се е чувствала доста объркана в ранните си актьорски години. Причината е, че заради ролята на Суон тя често се е била "обект на желание" и дори "похот", по собствените ѝ думи, от страна на хората около себе си.

Още повече че филмът, с който Кийра прави първата си по-значима роля в киното, е Bend it Like Beckham, в който влиза в образа на жена футболист. "Беше странно - в един момент трябва да съм наистина мъжествена, а в следващия да се опитвам да бъде нещо коренно противоположно. Това ме объркваше, чувствах се дори блокирана", споделя Найтли в интервю за априлския брой на Harper's Bazaar.

"Животът ми се стече така, че рано навлязох в света на възрастните. И опитах вкуса на славата в доста крехка възраст. Беше стресиращо. Защото изведнъж се превърнах в център на внимание и бях съденa за всичко, което правех", допълва още актрисата. Искала е да пробие в актьорската професия и на всяка цена, което пък е довело до бързото ѝ "прегаряне".

Едва на 22 години, Кийра получава психически срив и и е диагностицирана с посттравматично стресово разстройство, заради трудностите ѝ да се справи с внезапната слава, припомнят от Bang Premier.

"Бях невероятно строга към себе си. Никога не бях доволна и постоянно смятах, че не съм достатъчно добра. Разбира се, добре е човек да бъде целеустремен. Но и да бъдеш толкова взискателен към самия себе си е и ужасно изтощително", казва още Кийра. И все пак подчертава, че изпитва и известно "благоговение" пред своето 22-годишно аз, защото с днешна дата вече не може да бъде толкова амбициозна.

Кийра Найтли, аудиокнигите, децата и дислекцията, заради която не им чете книжки

Защо Кийра Найтли не чете книжки на децата си

Не че няма желание...

Може би причината за това се крие във факта, че днес Кийра, освен успяла актриса, е и майка. Тя има две дъщери - Еди (7 г.) и Далайла (4 г.), които са плод на връзката ѝ с музиканта Джеймс Райтън (39 г.).