Кейси Нейстат е един от най-харесваните и уважавани създатели на видео съдържание в YouTube с над 11 милиона абонати. Бихме предположили, че за човек от неговия ранг социалните мрежи са основна част от ежедневието, която не се нуждае от допълнително внимание. 

Противно на тези очаквания, наскоро Нейстат публикува видео, в което откровено обяснява, че е зависим от социалните платформи до степен, която счита за вредна за здравето му.

Американецът разказва как вече не може да проведе нормален разговор, да се концентрира върху филм или книга, да шофира, или дори да вечеря, без да скролва в Instagram или Twitter.

Нейстат споделя, че новините и снимките, които постоянно го заливат в мрежата, го натоварват и създават в главата му изкуствено напрежение, породено от събития и личности, към които той де факто няма пряко отношение. 

Ютюбърът споделя за периода след раждането на дъщеря му, когато е изоставил мрежите за цяла седмица, и е почувствал как от раменете му пада товар и концентрацията му се подобрява.

Screen Time и ограничаването на времето в социалните мрежи

Вързани в мрежата - как да се спасим

Нова идея за предизвикателство в офиса и у дома

Той подчертава, че социалните мрежи са част от живота ни от твърде малко време, за да знаем точно какви последици носят за здравето и живота ни.

Като решение на проблема си Нейстат заявява, че възнамерява да изтрие Twitter и Instagram от смартфона си, и да влиза в мрежите само през компютъра си.