Джейсън Момоа държи на правилния баланс на нещата, когато се подготвя за своите филмови превъплъщения и никога не изпада в крайности. Подобно е било отношението на 44-годишният актьор и към последната му роля в "Аквамен и изгубеното кралство", чиято премиера по кината е на 22 декември.

"Аквамен и изгубеното кралство" с Джейсън Момоа - първи трейлър на филма

Аквамен се завръща, изправен пред огромна опасност

Трейлър на "Аквамен и изгубеното кралство"

"Не приемам излишни калории. Но не се и лишавам от храна", каза Момоа пред E! News за хранителните си навици. И добавя, че яде буквално всичко.

"Тъй като изгарям много калории, имам нужда и да консумирам много. Постоянно съм в движение и работя от сутрин до вечер. Така че моят съвет е: работете здраво, яжте здраво, играйте здраво."

Въпреки че супергероят му в новата продукция е полуатлант/получовек, което означава че притежава подчертана мускулеста физика, Джейсън Момоа споделя, че неговият режим на хранене и спорт е най-вече за да поддържа тялото му здраво, а не просто от суета. "Трябва да съм добре подготвен и издържлив. Все пак нося костюм, който тежи близо 20 килограма. И е нужно да нямам проблем с тежестта и да се движа."

Момоа разкрива за феновете, че във филма ще видят една нова страна на Аквамен, тъй като героят вече е женен мъж и баща - Амбър Хърд играе съпругата му Мера.

Джейсън Момоа остана напълно гол пред Men’s Health

Джейсън Момоа остана напълно гол пред Men’s Health

Актьорът не пропуска възможност да зарадва феновете

Наскоро актьорът Яя Абдул-Матийн II, който влиза в ролята на Черната Манта, изрази възхищението си от Момоа, казвайки, че е внесъл абсолютна уникалност в образа на известния комикс герой. "Джейсън донесе себе си и своя стил, своя вкус и култура", каза той.

Патрик Уилсън, който играе изпадналия в немилост брат на Аквамен, също се съгласи с колегата си, отбелязвайки, че героят "много прилича на Джейсън". "Той е в състояние да разкрие всички страни от себе си на екрана", добави Уилсън, цитиран от People.