Всички знаем колко любими са лавандуловите полета на почитателите на красивите летни снимки. И дори не е нужно да ходим до Прованс, защото и тук, в България си имаме страхотни.

Розовата долина е българският Прованс - и това го знае вече всяко дете, а снимките в примамливото лилаво са сред най-популярните в социалните мрежи.

Лавандулата, България, BBC и как страната ни стана водещ производител на лавандулово масло

Българската лавандула и ароматът на успеха

Стоката, която се търси по цял свят

В тон с лавандуловата вълна и с присъщото си чувство за хумор Владимир Карамазов се разписа в Instagram именно с такъв закачлив кадър.

View this post on Instagram

A post shared by on

„И аз сред лавандула като всички бг моми. Мойта е леко увехнала, но е лавандула“, написа той.

Последва втора снимка и още един духовит коментар: „Още веднъж ще ви занимая с лавандулата, защото малко след като заснех първата снимка, от кеф литнах. Толкова за тази година и това насаждение."

„Сега една със слънчогледи", подкокоросват го приятелите му в социалната мрежа. Като се има предвид, че лавандулата цъфти от средата на юни до края на юли, то явно август ще е месецът на снимките насред слънчогледови полета.

Лавандулата, готвенето и как ястията да ухаят приятно, но не и на сапун

Как да готвим с лавандула (без храната да мирише на сапун)

Когато лавандулата влезе в чинията, а не само в кадъра

Шегата настрана, но фотосесия в лавандулови полета се предлага като оферта от немалко професионални фотографи. Другите предпочитани фонове са маковите полета, розите и както вече споменахме, слънчогледите.