Ако обичате да общувате с морето и пясъка без досадните задръжки на бански или просто сте любопитни къде хората предпочитат да се пекат голи, ето къде са 10 от най-атрактивните нуди плажове в Европа.

1. о. Миконос

Гръцкият остров Миконос е прочут с вятърните си мелници, нощният живот и най-вече с щедрата голота под слънцето. Нудистите тук са нещо като местни забележителности, въпреки че повечето са туристи. Най-известният нудистки плаж се нарича "Супер Парадайс". Името казва всичко. Бреговата ивица е малка - около 500-600 м, но купоните са незабравими. При всяко пълнолуние се оранизира Full Moon Party, което продължава по 3 денонощия.

 

2. Euronat

Плажът се намира на югозападното атлантическо крайбрежие на Франция, на час път от Бордо. Еuronat e къмпинг за свободомислещи хора, които обичат ходят там със семействата си. В къмпинга се предлагат палатки, каравани и бунгала под наем. Освен туристите, нудисти са и спасителите, както и някои от обслужващия персонал. Хората тук пазаруват, играят тенис, карат колело и се хранят в заведенията напълно голи.

 

3. Cap d'Agde

Това е огромно "нудистко селище" или по-скоро малко градче, където ходенето без дрехи е задължително. Населението на Cap d'Agde през лятото набъбва до 50 хиляди души, като много от тях са си купили жилища и могат да живеят там целогодишно. За удобство на нудистите има банка, пощенски офис, ресторанти и всичко необходимо за един реномиран нуди курорт.

 

4. Danube Island

В Австрия също са доста разкрепостени. 21-километра плажна ивица на р. Дунав се използва от хората, които искат да се слеят с природата. Около нея облечените са малцинство, но те живеят в разбирателство с нудистите.

 

5. Английската градина

"Английската градина" се намира в сърцето на Мюнхен, Германия. Това не е точно нуди плаж, а нещо като "гол пикник" по поречието на река Ищар. Нудистите използват спокойствието и красотата на природата, за да се радват на слънчевите лъчи.

 

6. Плажът Белвю

Това е един от най-популярните нуди плажове в Копенхаген. Всъщност на всички плажове в Дания е възможно да видите нудисти. Ако някъде е забранено разхождането без дрехи, то това е изрично опоменато. Белвю е известен с това, че е предпочитан от гейове и лесбийки, тъй като е един от малкото гей-плажове в страната.

 

7. Playa Costa Natura

На няколко километра западно от испанския град Естепона (в района на Малага) е популярният нуди плаж Playa Costa Natura. Той е част от природен парк със същото име в него могат да летуват всички, които поискат. Няколко хотелски комплекса предлагат уют за претенциозните нудисти. Тези, които предпочитат уединение разполагат с десетки километри безлюдни плажни ивици. Магистралите и големите градове са далеч, което прави районът предпочитана дестинация за любителите на голотата.

 

8. Playa del Inglés and Maspalomas

Очарованието на Канарските острови е истинско изкушение за нудистите. Най-големият нудистки плаж там е на южния бряг на Гран Канария и се нарича Playa del Inglés. Лесно разбираш, че навлизаш в разкрепостена територия - по веещите се флагове с цветовете на дъгата, за които са предвидени няколко километра от дългия 8 км плаж. Тук слънцето винаги е жарко, небето е синьо, а купонът е на макс. Плажът прелива от немски, английски и испански нудисти.

 

9. Ситгес

Испанският крайбрежен район Коста Брава също предлага развлечения за нудисти. Най-популярни са двата плажа в курортния град Ситгес на 30 км от Барселона. Преди о. Миконос да стане толкова култова нуди дестинация, Сетгес е бил топ мястото, което нудистите са избирали за лятната си почивка. Крайбрежието е с едни от най-красивите плажове в Испания.

 

10. Стъдланд

Да, дори и в Англия имат популярен нуди плаж. Полуостров Стъдланд в югозападната част на страната е известен с натуралистите си от 1920 г. насам. През 2013 г. властите в областта дали разрешение районът за голи плажуващи да се увеличи с 1 км., след като нудистки групи внесли подписка с искане за повече пространство. В летните месеци плажът се охранява от специален патрул, за да се минимализират ексцесиите. Не е ясно дали полицаите също са голи. /Lifestyle.bg