Американската актриса и певица Манди Мур отваря вратите на имението си за 2.6 милиона долара в Пасадена за Architectural Digest. Старата къща, преминала цялостна реновация, тя дели със своя годеник Тейлър Голдсмит. 

Сградата е дело на архитекта Хародл Зуук. Завършена е малко преди смъртта му през 1950 г. А интериорният дизайнер Сара Шерман Самюел вдъхва нов живот на къщата, която лъха и на много история.

360-градусова гледка, близо шест хиляди квадратни метра земя и голям басейн са само част от акцентите в един имот, който си заслужава да се види. Собственичката му смята, че той описва настоящия период от живота й - като изпълнител, жена и зрял човек.

В къщата на Мур има много запазени оригинални елементи на повече от 50 години, като тухли и медни панели, които обаче сега изпълняват декоративна функция. Подът и камината също в духа на оригиналния проект.

Снимка 364846

Източник: Youtube

Идеята на Манди, след като става собственик на къщата, е да възстанови нейния дух, а не да го подмени. Да я промени така, както би направил Зуук.

Впечатление правят и френските прозорци, които осигуряват гледка към двора и околността. Всекидневната е просторна, предимно с дървени мебели и два фотьойла в турско синьо като акценти. Има място и за пиано, което подсилва ретро духа.

Снимка 364851

Източник: Youtube

Трапезарията също следва формулата на Мур - нищо да не е прекалено официално, а по-скоро уютно. Простота, но и характер чрез детайлите.

Преобладаващите цветове тук са бял и нежно розово, комбинирани с дърво. Преградата между всекидневната и помещението за хранене са именно ретро елементите, за които споменахме по-горе - тухли и мед.

Снимка 364857

Източник: Youtube

Кухнята е светла, просторна и бяла. Това е стаята, което е променена най-много след закупуването на имота. Мур държи много на нея и сега е точно по неин вкус. Прибавя кухненски остров с дървени бар столове, а прозорецът на тавана пропуска от още едно място светлината, която се пречупва в цялата тази белота.

Снимка 364863

Източник: Youtube

Акцент са и шкафовете без врати, в които са подредени сервизите на Мур. С тях тя може да покаже на гостите си, че наистина обича розовото и го иска навсякъде в дома си. Но дискретно.

Снимка 364864

Източник: Youtube

От кухнята, в която има и по-малка маса за хранене, се излиза на голяма веранда с прекрасна гледка. А огромните плъзгащи врати са любимата придобивка на Мур след реконструкцията на къщата. 

Снимка 364869

Източник: Youtube

А навън ни очакват само два меки стола с една маса - идеално за релакс с любимия човек. Когато времето не го позволява, Манди и годеникът й предпочитат и другата просторна стая за семейния или приятелски събирания, в която няма нищо повече от мека мебел и маса. Тук е и камината, и плотът пред нея, декориран ръчно с камъни.

Снимка 364871

Източник: Youtube

В просторната къща на Манди Мур има и една малка и уютна стая, която играе ролята на библиотека и място за почивка. Природните пейзажи и тук не са спестени, както и слънчевата светлина, идваща директно от прозорците на тавана.

Снимка 364874

Източник: Youtube

Основната спалня е другото любимо място на Манди. И то не само защото там прекарва нощите със своя годеника. Нейна е идеята рамката на леглото да бъде вградена в стената, а около него да има тъмнозелен сатен по стената.

Снимка 364877

Със сигурност не по-малко предимство на просторната и светла спалня е, че от нея се излиза директно при басейна на двора. С такава гледка, няма как да не започнеш деня с усмивка.

Снимка 364881

Източник: Youtube

Около басейна има достатъчно място за партита, както и бар, и голяма маса с навес, и лятна кухня. Интересно решение е и пейката, която се разпростира почти по цялата дължина на басейна. Не липсва и малко огнище и няколко удобни шезлонга.