Със специален шал ще се разпознават членовете на гурме обществото у нас. Това каза Таньо Шишков, председател на Българското гурме общество и сомелиер на България за 2006 г., предаде репортер на БГНЕС.
Шишков допълни, че всеки, членуващ в обществото, ще получи своя карта и значка, както и вътрешен правилник. Негови членове ще бъдат изявени личности в сферата на бизнеса, изкуството, културата. Те ще бъдат до 200 души в рамките на една календарна година и за да влязат в обществото, трябва да бъдат специално поканени.
Членството няма да се заплаща, но се очаква неговите членове да подпомогнат финансово две обществено значими каузи, инициирани от обществото.
През годината ще бъдат организирани 12 тематични събития, на които ще бъдат представени аспекти от световната гурме култура. Това ще бъдат продукти и услуги, представени от най-добрите български и европейски специалисти в областта.
Гурме обществото няма да приема финансиране от некачествени производители и стоки, за да поддържат и налагат високи стандарти. Специално внимание ще бъде отделено на най-добрите вина, кухня, пури и пурети, произведения на изкуството, дрехи, бижута.
котка
на 13.02.2008 в 11:04:28 #4гурме ще рече плюскане, ама не простото плюскане, ами така някак си изискано плюскане
BatBore
на 12.02.2008 в 22:54:03 #3Гурме е човек с богата, чувствителна, и дискриминативна (в смисъл на различаваща) вкусов палитра. Гурме разбира от висококачествени храни, напитки и из общо от висококачествена кухня. Гурме може да приготвя или оценява кухнята не само като вкус а като презентация и изкуство. Всички българи мислим че сме гурме хора, нормално е да си мислим че у нас има гурме общество.
Konstantin
на 12.02.2008 в 21:21:41 #2Поредна паралелна масонска структура.
българче
на 12.02.2008 в 20:49:54 #1Абе ко'й туй "гурме општество", чи мойтъ крътуна селскъ нещу не гу побира??? Ай някой да обесни моля ви са!!!