Тейлър Суифт е една от най-популярните и слушани изпълнителки в последните години и е нормално концертите от турнето ѝ да са напълно разпродадени.

Меган Маркъл, подкастът Archetypes и как Тейлър Суифт отказа да участва в него

Звездата, която отказа на Меган Маркъл

Нещата не вървят добре за херцозите на Съсекс

The Eras Tour е тотален хит и печалбите са гарантирани. По данни на Pollstar между ноември 2022 г. и май 2023 г. турнето на Суифт е най-печелившото не само в Северна Америка, но и в световен мащаб.

За 22 концерта в този период The Eras Tour е генерирало печалба в размер на повече от 300 милиона долара. Но не всички тези пари отиват за Тейлър Суифт.

Според Forbes, след като плати на промоутърската си компания Messina Touring Group и всички разходи, за изпълнителката остават около 110 милиона долара. Но дори това не са чистите пари, които ще депозира в банката.

Едва около 30 милиона долара от тази сума ще остане за Тейлър Суифт след като плати данъци и даде договореното на на агента и публициста си. С тези 30 милиона долара общото ѝ богатство ще набъбне на 780 милиона долара.

От гледна точка на успешните турнета, The Eras Tour оставя много далеч зад себе си конкуренцията в лицето на Bruce Springsteen & The E Street Band (142 милиона долара) и това на Хари Стайлс - Love On Tour (124 милиона долара).

Защо Тейлър Суифт и Мати Хийли се разделиха

Защо Тейлър Суифт пак е сама

Пак не ѝ провървя в любовта

В северна Америка средната печалба от концерт на Суифт е около 13.6 милиона долара. Прогнозите са, че The Eras Tour може да премине границата от 1 милиард долара приходи, когато приключи през лятото на 2024 г.