Стан Лий, един от "бащите" на супергероите, наскоро почина на 95-годишна възраст, оставяйки след себе си едно незаменимо богатство от герои като Спайдърмен, Черната пантера, X-Men, Тор, Железният човек, Фантастичната четворка, Хълк, Ант-Мен и други.

Стан Лий, Marvel - бащата на супергероите почина на 95-годишна възраст

Сбогом, Стан! Благодарим ти за всичко

Супергероят ще си остане винаги супергерой

Несъмнено той ни дари с огромно богатство от стотици персонажи, но след смъртта му мнозина от феновете са шокирани да научат, че на фона на всичко, което е Стан Лий е създал, състоянието, с което разполага преди смъртта си, не е никак голямо.

Според Hollywood Reporter богатството на Лий е оценено на стойност от 50 до 70 милиона долара. Тази цифра изглежда някак смешно, особено на фона на петте милиарда, с които разполага създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас.

През 2012 г., когато излизат "Отмъстителите", Стан Лий дава интервю за CNN. Там той споделя какво е паричното му състояние, като разкрива, че е получил минимална сума от печалбите от последните филми на Marvel, включващи героите му.

Явно сравнително скромните приходи за Стан Лий продължават през годините, защото според списание Forbes само за 2017 г. филмите за супергероите на Marvel са генерирали над 12 милиарда долара.