Трескавите подготовки за коронацията продължават, защото от нея ни делят едва седмици. От 2000 изпратени покани вече има доста потвърдени официални гости. Ясна и са основните изпълнители в тържествения концерт пред двореца Уиндзор.

Кой ще уважи (и кой не) коронацията на Чарлз и Камила

Кой ще уважи (и кой не) коронацията на Чарлз и Камила

Потвърдените гости до момента

Освен Лайнъл Ричи, събралото се множество ще може да слуша Кейти Пери и Андреа Бочели. Междувременно беше отпечатана и специална брошура в чест на предстоящата коронация, която от началото на седмицата се продава по павилионите за вестници из Великобритания.

Изданието е от 84 страници и включва биографиите на Чарлз, и Камила, както и подробна информация за традициите, свързани с коронацията на британски монарси, съпровождащите я тържества, както и много снимки на семейство Уиндзор.

Сред тях впечатление прави фактът, че е включена и снимка на принц Хари с Меган Маркъл. Фотографията е дело на кралския фотограф Крис Джаксън и правена по повод 70-та годишнина на Чарлз през 2018 г.

На нея тогава все още принц Чарлз и съпругата му седят на пейка заедно с децата на Уилям и Кейт принц Джордж и принцеса Шарлот. Зад тях са Кейт Мидълтън с малкия принц Луис в ръце, Уилям, както и младото семейство принц Хари и Меган Маркъл.

Кралят явно всячески се опитва да поддържа завета на майка си Елизабет Втора. Когато през 2020 г. херцозите на Съсекс решиха да напуснат Великобритания за сметка на САЩ, кралицата заяви, че те "винаги ще бъдат обичани членове на моето семейство", припомнят People.